imbunatateste abilitatile de acasa

5 pasi pentru a-ti imbunatati abilitatile de acasa 5 pasi pentru a-ti imbunatati abilitatile de acasa

Indiferent daca lucrati de acasa sau va aflati fara munca in timpul carantinei, nu exista moment mai bun sa te concentrezi pe dezvoltarea profesionala. Iata patru pasi pentru a identifica care dintre abilitatile tale care au nevoie de studiu si cum sa incepi sa inveti de acasa pentru a obtine o marire a castigurilor tale, implicit un salariu brut mai mare.

Identificati golurile din competenta dvs.

Lacunele de indemanare sunt lucrurile cu care ai putea fi mai bun sau pe care nu ai reusit sa le inveti inca. Cel mai bun mod de a deveni mai bun este sa va identificati zonele prioritare si sa incepeti sa lucrati pentru imbunatatire. incepeti cu acest exercitiu simplu.

  • Aptitudini puternice: abilitati interpersonale, Google Suite, managementul calendarului
  • Imbunatatirea necesitatilor: Microsoft Excel
  • De invatat: prim ajutor, management de proiect

In prima coloana, scrieti o lista cu cele mai puternice abilitati. Acestea sunt abilitatile pe care le-ati invatat la scoala sau la meseria de care va simtiti cel mai increzator.

In coloana urmatoare, notati-va abilitatile existente care ar putea folosi unele lucrari. Includeti abilitati vechi care au devenit ruginite si abilitati mai noi in care nu sunteti pe deplin increzatori (cum ar fi un nou program de calculator).

Coloana finala este pentru abilitati de brand care v-ar putea face un angajat mai valoros in viitor. O modalitate de a crea surse este de a vizualiza postarile la care doriti sa aplicati. Ganditi-va in termeni de aspiratii si priviti roluri dincolo de nivelul dvs. de experienta actuala.

Pentru toate cele trei coloane, asigurati-va ca includeti abilitati soft precum inteligenta emotionala si luarea deciziilor.

Concentrati-va pe consolidarea unuia sau a doua goluri de abilitate simultan. Intervievatorii vor fi bucurosi sa afle despre planurile dvs. de imbunatatire si nu vor uita sa reprezinte in mod clar cele mai puternice abilitati de pe CV.

Tineti un curs online

Acum este timpul sa faceti un curs online pentru a va dezvolta abilitatile. Exista multe resurse gratuite si platite disponibile online. Platforme precum Coursera si Udemy sunt structurate ca o clasa de colegiu online completata cu prelegeri video, misiuni online si examene. Cursurile acopera totul, de la modul de a fi un comunicator mai bun pana la punctele de plecare ale invatarii automate.

Multe platforme tehnologice, cum ar fi HubSpot si Salesforce, ofera cursuri online special orientate spre utilizarea produselor lor. Puteti gasi chiar si programe de certificare online pentru abilitati dure, cum ar fi operatiunea cu stivuitorul, desi este posibil sa fiti amanat examenele practice pana cand situatia actuala revine la normal.

Asigurati-va ca actualizati CV-ul cu cursuri si certificate completate. Angajatorii adora sa vada ca ati luat initiativa de a continua educatia si dezvoltarea profesionala.

Abonati-va la buletine si podcast-uri din industrie

Daca o clasa online are prea mult un angajament in acest moment, exista o multime de resurse educationale disponibile pentru dvs. sub forma de podcast-uri, site-uri web, buletine informative si bloguri.

Uita-te la brandurile tale preferate, la liderii ganditi si la angajatorii care viseaza pentru a vedea ce ofera sau recomanda. Formatul mai scurt este ideal pentru explozii mai scurte de invatare. incercati sa ascultati un podcast in timp ce pregatiti cina de exemplu. Veti avea o idee despre ceea ce urmeaza in industria dvs. si poate chiar un punct de discutie excelent pentru urmatorul dvs. interviu.

Cel mai bun mod de a consolida o abilitate este sa o puneti in practica si nimic nu va impiedica sa incepeti un proiect singur.