Iată De Ce Nu Tot Timpul Ecranului Este Egal

  • Sâmbătă, 18 Septembrie 2021
  • Familie

Fiecare părinte are o versiune idealizată a ceea ce va fi creșterea copiilor. Gândurile la „nu vom  face asta niciodată cu copiii noștri ” este o temă obișnuită pentru mulți viitori părinți și, sincer, uneori realitatea vine cu greu. Faptul este că uneori părinții sunt chiar copleșitori și nu veți avea timp să tăiați fulgi de zăpadă de hârtie împreună în fiecare zi.

Uneori, copiii devin foarte nevoiași și se va părea că nici măcar nu vei avea 15 minute pentru tine doar să faci un duș. Vine dilema: știi că, dacă-ți lași copilul să urmărească ceva, vor rămâne nemișcați pentru perioada de timp care îți va permite să te curățești. Dar ți-ai promis și tu că nu vei fi  acel părinte.

Partea drăguță despre a fi părintele în situație este că vei alege  ce vor urmări. Aceasta este ocazia perfectă de a te strecura în conținut educațional sau ceva creativ. Unii au sugerat să încerce „Bucuria picturii” cu Bob Ross, ceea ce este o idee excelentă. Pentru a face ca timpul de ecranare să merite, alegeți conținut care are valoare adăugată, mai degrabă decât să vă mențineți ocupat copilul pentru o anumită perioadă de timp.

Se pare că copiii mici se nasc cu abilitatea înnăscută de a înțelege „capacitățile de atingere și glisare ale dispozitivelor inteligente, ceea ce probabil spune multe despre cât de intuitive sunt aceste caracteristici. De aceea, este important și să blocați dispozitivul, astfel încât copilul dvs. să nu fie tentat să rătăcească în alt context.

Este important să ne amintim că, deși timpul excesiv al ecranului, precum și conținutul fără sens nu sunt productive pentru un copil în creștere, nu este o idee grozavă, există încă o mulțime de conținut creativ și educativ acolo. Nu excludeți tot timpul ecranului, deoarece nu tot timpul ecranului este egal.

Dacă folosiți ocazia pentru a încuraja creativitatea deschisă, atunci timpul de ecranare poate fi un instrument valoros în setul de instrumente pentru mințile tinere în curs de dezvoltare. Deși există o mulțime de aplicații educaționale acolo, există și aplicații de artă distractive și creative pe care le poți explora și cu copilul tău.

Aplicațiile de artă deschise, precum Procreate, oferă copilului tău posibilitatea de a-și explora abilitățile creative într-un mod digital, ceea ce va fi crucial pentru restul vieții lor. Desigur, acest lucru nu ar trebui să înlocuiască formele tradiționale de artă, cum ar fi jocul cu lut și vopsea, dar poate fi adăugat doar la arsenalul de opțiuni de explorat.

Nu uitați că telefonul dvs. este, de asemenea, o cameră și un mod minunat de a vă introduce copilul în lumea fotografiei. O altă funcție încorporată pe care o avem cu toții este aplicația de memorie vocală, care poate fi foarte distractivă de utilizat cu copiii tăi. Lasă-i să bâlbâie și să se minuneze de înregistrarea pe care au făcut-o. Aplicațiile destinate adulților creativi nu ar trebui să se limiteze doar la adulți, deoarece copiii se pot gândi la modalități inovatoare de a le folosi și ele.

Este clar că nu toată durata ecranului poate fi considerată la fel. La fel ca jocul liber și explorările creative autodirectate sunt esențiale pentru un copil în curs de dezvoltare, același lucru se poate spune și pentru timpul de ecran. Este important să încurajați creativitatea și explorarea într-un tărâm digital, în plus față de ecran.

Cea mai importantă parte este asumarea unui rol activ în ceea ce face copilul dumneavoastră și explorarea pe ecran. Timpul ecranului nu ar trebui să fie denigrat, dar ar trebui luate decizii atente cu privire la ceea ce fac copiii pe ecran. Ca întotdeauna, decizia este a părinților.