Iata cum trebuie sa-ti incarci telefonul conform stiintei

Da, stim. Bateriile smartphone-urilor noastre nu sunt bune deoarece abia dureaza o zi. Dar este partial vina noastra pentru ca le-am incarcat gresit tot timpul.

Multi dintre noi au o notiune inradacinata ca incarcarea smartphone-urilor noastre des va provoca daune pe termen lung bateriei si ca este mai bine sa le incarcati atunci cand sunt aproape de descarcate.

De fapt, Universitatea Battery, detaliaza modul in care bateriile litiu-ion din smartphone-urile noastre sunt sensibile la versiunile proprii de stres. Și, ca si pentru oameni, stresul prelungit ar putea deteriora durata de viata a bateriei smartphone-ului.

Daca doriti sa pastrati bateria smartphone-ului in stare excelenta fara sa va faceti griji cu privire la durata de viata a bateriei, trebuie sa schimbati cateva lucruri.

Nu il tineti conectat cand este incarcat complet

Potrivit Universitatii Battery, lasarea telefonului in priza atunci cand este complet incarcat, cum ar fi posibil peste noapte, este rau pentru baterie pe termen lung.

Odata ce telefonul dvs. smartphone a atins o incarcare de 100%, acesta primeste taxe de scurgere pentru a-l mentine la 100% in timp ce este conectat. Acesta tine bateria intr-o stare de stres ridicat, de tensiune ridicata, care poarta chimia in interior.

De fapt, incercati sa nu il incarcati la 100%. Cel putin cand nu trebuie.

Potrivit Universitatii Battery, „Li-ionul nu trebuie sa fie complet incarcat si nici nu este de dorit sa se faca acest lucru. De fapt, este mai bine sa nu se incarce complet, pentru ca o tensiune inalta streseaza bateria” si dauneaza pe termen lung.

Acest lucru ar putea parea contraintuitiv daca incercati sa tineti telefonul smartphone incarcat toata ziua, ci doar conectati-l oricand puteti in timpul zilei si va fi bine.

Conectati telefonul ori de cate ori puteti

Se pare ca bateriile din smartphone-urile noastre sunt mult mai fericite daca le incarcati ocazional pe tot parcursul zilei, in loc sa le conectati pentru o sesiune de incarcare mare atunci cand sunt descarcate.

Incarcarea telefonului atunci cand pierde 10% din baterie ar fi scenariul cel mai potrivit, conform University Battery. Evident, acest lucru nu este practic pentru majoritatea oamenilor, asa ca conectati telefonul smartphone ori de cate ori puteti. Este bine sa conectati si sa il deconectati de mai multe ori pe zi.

Nu numai ca acest lucru tine bateria smartphone-ului dvs. functionand optim pentru o perioada mai lunga, dar totodata o mentine complet incarcata pe tot parcursul zilei.

In plus, reincarcarile periodice va permit, de asemenea, sa utilizati functii pe care nu le utilizati in mod normal, deoarece acestea va duc la viata, cum ar fi caracteristicile bazate pe locatie care utilizeaza antena GPS a telefonului dvs. smartphone