Iata cum poti sa folosesti mai putin Smartphone-ul tau

Iata cum poti sa folosesti mai putin Smartphone-ul tau Iata cum poti sa folosesti mai putin Smartphone-ul tau

Un studiu realizat în 2018 a constatat că un utilizator mediu de smartphone-uri își ridică telefonul de aproximativ 150 de ori pe zi. Și da, nu este o greșeală de eroare! Este o vedere obișnuită să vezi pe toată lumea pe telefoanele lor tot timpul - la cină, în întâlnirile de familie, în timpul unei reuniuni cu prietenii și chiar la serviciu. Suntem cu toții atât de dependenți de dispozitivele noastre încât nu le lăsăm să plece nici măcar în timp ce conducem sau traversăm drumul.

Același studiu a concluzionat, de asemenea, că utilizarea excesivă a smartphone-urilor ar putea duce la o atenție mai mică. Studiul subliniază că, chiar dacă ne trăim viața de zi cu zi, mintea noastră se află întotdeauna în altă parte. Și nu este adevărat?

Cât de des s-a întâmplat să efectuați o corvoadă zilnică, cum ar fi curățarea, în timp ce mintea vă gândește la mai puține aprecieri pe fotografiile dvs. sau la apariția activă a FOMO? Nu numai atât, dar elementele dăunătoare induse de social media ne-au tulburat viața într-o asemenea măsură, încât este surprinzător că de fapt reușim să facem ceva!

DURATA NOASTRĂ DE ATENȚIE SUFERĂ DIN MÂINILE SMARTPHONE-URILOR NOASTRE

Având acces la tot ceea ce avem la îndemână, avem de-a face cu o mulțime de distrageri. Dar este esențial să ne dăm seama că, dacă cineva este neatent și comite chiar și o ușoară greșeală, ar putea însemna sfârșitul unui loc de muncă. De asemenea, ar putea distruge o relație. Un studiu realizat în Olanda a sugerat că cei care utilizează în exces smartphone-urile au avut tendința de a avea  probleme cu somnul și performanțe academice mai mici .

În mod surprinzător, un alt studiu de la Universitatea Baylor a constatat că smartphone-urile pot avea un impact negativ asupra relațiilor. Dacă atenția noastră se reduce, datorită utilizării excesive, ar putea duce și la depresie. Toate studiile subliniază în mod obișnuit că am încetat să ne trăim viețile și căutăm continuu să ne pierdem în lumea digitală. Și acest lucru poate duce la o mulțime de probleme.

CUM PUTEM IEȘI DIN ACEST CERC VICIOS

Dacă citești acest lucru, ai făcut deja primul pas de a recunoaște că ești absorbit de puterile malefice ale smartphone-urilor. Cel mai bine ar fi dacă ați accepta că, în timp ce dispozitivele fac viața convenabilă, prea mult din nimic este greșit.

Este o idee bună să  nu mai fiți foarte activ pe social media  și să nu plasați prea multe sentimente pe fotografiile pe care oamenii le împărtășesc în continuare. Validarea rețelelor sociale nu va face prea mult pentru a vă permite să vă trăiți viața fericit. 

Dacă credem că restricționarea timpului de ecranare pentru copii este adecvată, ar trebui să ne gândim să facem ceva similar pentru noi. Stabilirea regulilor „Fără telefon” în timpul întâlnirilor familiale poate fi o idee bună. La fel, ora de cină ar putea fi momentul ca întreaga familie să-și prindă ziua împreună, în loc să atingă cu atenție telefoanele respective.

Acest lucru nu numai că vă va ajuta să duceți o viață sănătoasă din punct de vedere emoțional și psihologic, dar veți petrece și timp cu cei care contează cel mai mult.