Iata cum poti controla mai bine orele tale cele mai productive

Potrivit experților, primele două ore ale timpului de veghe ale unei persoane sunt și cele mai valoroase ale zilei. Și una dintre cele mai costisitoare greșeli pe care le fac oamenii este să nu folosească în mod inteligent aceste ore, potrivit autoarei Laura Vanderkam . Din fericire, există o mulțime de moduri în care o persoană își poate modifica rutina de dimineață pentru a-și folosi mai bine orele cele mai productive, indiferent dacă este o persoană fizică matinală sau nu.

Nu este un secret pentru nimeni că a te da jos din pat dimineața este unul dintre cele mai greu de făcut. De fapt, un sondaj a descoperit că o treime uriașă dintre oameni ajung să apese butonul de amânare al alarmei de aproximativ trei ori înainte de a se trezi. Făcând acest lucru poate afecta ziua cuiva în multe moduri negative.

Potrivit expertului în somn, Dr. Robert S. Rosenberg , un obicei de a ațipi reduce calitatea micului somn suplimentar pe care îl primesc oamenii. De asemenea, lasă oamenii cu un sentiment de amețeală pentru tot restul zilei. Trucul este să renunți la trezirea unui sentiment de urgență setând alarma în ultimul minut posibil, care îi va oferi încă suficient timp pentru a te pregăti.

ÎNCERCÂND ȚINUTE

Femeile s-ar putea trezi că petrec mai mult timp decât intenționau să aleagă ceea ce vor să poarte înainte de a pleca. Un sondaj spune de fapt că femeile spun că petrec 12 minute sau mai mult în fiecare zi doar pentru alegerea ținutelor. Acest lucru poate fi remediat prin planificarea ținutei zilei (OOTD) cu o seară înainte pentru a evita pierderea timpului cu ea dimineața.

VERIFICAREA REȚELELOR SOCIALE ȘI A E-MAILURILOR

Poate că un alt lucru care îngreunează să te ridici efectiv din pat este navigarea pe internet la prima oră dimineața. Acest obicei este practicat de patru din cinci utilizatori de smartphone-uri, care au dispozitivele lipite de mâini în 15 minute de la trezire, verificându-și e-mailurile și rețelele sociale.

Făcând acest lucru poate atenua ceea ce se presupune a fi o dimineață relaxată, chinuindu-și cu gândul care se profilează la sarcinile în așteptare la serviciu. Este mai bine să așteptați până când ajungeți la birou pentru a verifica propriul e-mail și a le răspunde.

SCRIEREA UNEI LISTE DE SARCINI

O altă sarcină care ar putea să mănânce în orele prețioase de productivitate ale dimineții unei persoane este să noteze lista de lucruri de făcut din acea zi. Acest lucru ar trebui făcut în schimb cu o zi înainte, fie înainte de culcare, fie în timp ce încheiați munca zilei.

UN MIC DEJUN LUNG

Micul dejun este adesea descris ca fiind cea mai importantă masă a zilei. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să-și petreacă cea mai mare parte a rutinei de dimineață pregătindu-l sau consumând-o. De fapt, ar fi mai bine să economisiți timp și să pregătiți mâncarea pentru micul dejun cu o seară înainte pentru o masă din mers.