Hidratarea – primul pas pentru o piele sanatoasa si fara riduri

Hidratarea – primul pas pentru o piele sanatoasa si fara riduri Hidratarea – primul pas pentru o piele sanatoasa si fara riduri

Dupa curatare, este timpul sa rasfatati pielea. Primul pas este hidratarea. Intotdeauna hidratati! Nu asteptati ca efectele deshidratarii sa fie vizibile. Ca si in restul corpului, prezenta apei este o conditie esentiala pentru ca pielea sa arate sanatos.

Este recomandabil sa aveti grija de hidratarea pielii si sa o ajutati sa se recupereze de factorii externi permanenti, cum ar fi schimbarile de temperatura extreme, expunerea la contactul prelungit cu apa si clorul, printre altele.

Hidratarea – primul pas pentru o piele sanatoasa si fara riduri

Pielea deshidratata devine opaca, nu foarte flexibila si isi pierde partial capacitatea de a functiona ca o bariera protectoare impotriva diferitilor factori externi. Functia produselor de hidratare este de a restabili pielea la functionalitatea si aspectul corect.

Este esential sa se constate ca o buna hidratare este esentiala: fiecare piele are caracteristici speciale, care sunt date de genetica si de gradul de expunere la poluarea din mediu. Prin urmare, este esential sa se analizeze cum, cand si unde sa va concentrati pe umidificare pentru a obtine rezultate optime. La randul sau, identificati tipul de piele: umiditatea variaza in functie de tendinta si de pielea fiecaruia.

Cum sa hidratati in functie de tipul de piele

  • Pielea normala: tot ce trebuie sa faceti la acest tip de piele este doar mentinerea si protejarea sanatatii. Asta inseamna ca nu este nevoie decat de hidratarea pasiva. Dar asta nu inseamna ca nu este de ajutor sa folositi hidratanti cu aloe vera, vitamina E si / sau vitamina A.
  • Piele uscata sau extra uscata: pielea uscata este o conditie foarte frecventa care poate fi cronica sau temporara. Se pare ca este dureroasa si pot aparea stari usoare sau intense de descuamare care modifica aspectul obisnuit. Cea mai eficienta modalitate de a imbunatati aspectul pielii uscate este, in primul rand, detectarea cauzei. Apoi, utilizarea cremelor si emulsiilor este esentiala. Nu uitati sa aplicati emulsia de doua ori pe zi, pentru a furniza pielii lipidele necesare pentru a mentine apa in corp, evitand deshidratarea