Hale metalice de calitate: care este secretul Ciscom, compania care a vândut în România milioane de astfel de structuri metalice

Hale metalice Hale metalice

Fie că e vorba despre hale metalice industriale, hale metalice agricole sau hale metalice pentru birouri, achiziția unei asemenea structuri înseamnă un efort financiar considerabil, așa că e important să știi cum să alegi cea mai bună alternativă disponibilă pe piață.

Tocmai de aceea, în cele ce urmează ne-am propus să îți prezentăm câteva criterii care te pot ajuta să faci cea mai bună alegere. Criteriile sunt girate de specialiștii Ciscom, unul dintre liderii acestei nișe de business.

Însă, înainte de a trece în revistă aceste criterii, îți propunem să aflăm împreună care sunt avantajele achiziționării unei hale metalice.

De ce să alegi o hală metalică?

Așa cum aminteam anterior, în comerț găsești trei tipuri de hale metalice: industriale, agricole și pentru birouri. Indiferent de tipul ales, aceste structuri au câteva avantaje comune, printre care și următoarele:

  • materialele din care sunt realizate sunt ușoare și foarte versatile;
  •  montajul este, în general, unul foarte rapid;
  • reprezintă o soluție modernă, dar și economică (prețurile sunt foarte accesibile);
  •  sunt foarte durabile și rezistente la incendii, putregai, mucegai, umezeală etc.;
  •  sunt proiectate în funcție de locație;
  • reușesc să găzduiască o varietate considerabilă de activități (așa cum aminteam anterior, pot găzdui activități de producție, birouri, spații de depozitare, magazine alimentare, piețe, centre logistice, grajduri pentru animale, hambare pentru grâne etc.).
Cea mai bună hală metalică

Ca în cazul oricărei alte achiziții, în primul rând trebuie să te asiguri că știi cu exactitate care sunt caracteristicile pe care vrei să le aibă hala pe care o vei deține: care e suprafața pe care ar urma să se întindă, din ce material vrei să fie realizată etc.

Ulterior, ideal ar fi să ții cont și de următoarele criterii:

Asigură-te că alegi o echipă de profesioniști

De calitatea firmei care va executa proiectul depinde și calitatea halei metalice pe care o vei deține. În cazul unei hale metalice pentru birouri, de exemplu, o echipă profesionistă va lua în considerare, în fazele incipiente ale proiectului, stabilitatea structurii, gradul de rezistență în fața condițiilor meteo, precum și alte măsuri menite să asigure respectarea normelor de siguranță și protecție.

Ulterior, în faza a doua a proiectului, o echipă profesionistă se va asigura că folosește cele mai rezistente și calitative materiale. De asemenea, va colabora îndeproape cu tine pentru a se asigura că hala va reflecta cât mai fidel dorințele tale legate de estetică.

Consilierea este, de asemenea, un pas foarte important pentru reușita proiectului. 

 Caută cel mai bun raport calitate-preț

La prima vedere ar putea părea că prețul unei hale metalice este unul exorbitant, însă, în realitate, o firmă care pune preț pe relația cu clienții va oferi întotdeauna prețuri corecte.

În cazul halelor metalice industriale, de exemplu, sunt luate în considerare costurile materialului ales, precum și cerințele exprese ale clientului.

O firmă profesionistă va lua în considerare, de asemenea, faptul că timpul de construcție este unul relativ scurt (dat fiind că întregul proces are la bază materiale prefabricate) și va oferi un preț corect și competitiv, calculat în funcție de proiect.

Documentează-te în privința proiectelor realizate anterior

O hală metalică reprezintă o investiție importantă și realizarea ei trebuie să  țină cont de o serie de norme tehnice foarte riguroase, pentru a putea fi utilizată în condiții de siguranță, așa că trebuie să te asiguri că știi cu exactitate care au fost rezultatele obținute anterior de firma pe care vrei s-o contractezi.

De exemplu, dacă ai nevoie de o hală agricolă, ideal ar fi să discuți cu alți clienți care au apelat la serviciile firmei pe care vrei s-o contractezi și să afli dacă halele care le-au fost furnizate s-au pliat pe proiectul inițial și pe așteptările lor.

În general, nicio firmă serioasă nu demarează un proiect fără o schiță completă, realizată în prealabil de experții acesteia. Ulterior, acest proiect trebuie respectat întocmai, la fel ca și promisiunile legate de calitatea materialelor folosite (ca fapt divers, indiferent de materialul ales, acesta trebuie să aibă o duritate mare și proprietăți anticorozive).

În concluzie, acestea sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când alegi firma care va concepe și executa proiectul. Dacă ții cont de toate aspectele enumerate mai sus, șansele ca investiția ta să fie cu adevărat rentabilă cresc considerabil.