Greseli pe care le faci la un interviu de angajare

  • Marţi, 17 Decembrie 2019
  • Afaceri
Greseli pe care le faci la un interviu de angajare Greseli pe care le faci la un interviu de angajare

 Greseli la interviu de angajare. Ai vizat un job, iar acum esti chemat la interviu. Ideal! Insa, cum ai de gand sa te pregatesti pentru acesta? Nu-ti vine nimic in cap? Ei bine, marketing20.ro iti recomanda sa parcurgi aceasta lista cu lucrurile pe care ar trebui sa le eviti sa le faci atunci cand te duci la un interviu de angajare?

1. Vorbesti prea mult despre tine.

Stiu, incerci sa arati ca esti omul potrivit pentru acest job, insa daca incepi sa-ti povestesti toata viata omul ala nu o sa aiba impresia ca tu esti ceea ce cauta, ci ca tu te crezi la o sedinta la psiholog. Asadar, limiteaza-ti raspunsul la ceea ce esti intrebat.

2. Nu gandesti atunci cand raspunzi.

Yep, te trezesti vorbind. Despre toate si nimic. Sau incepi sa-ti spui parerea sincera, desi e in contradictie cu politica firmei. E adevarat, unora li s-ar putea interesant un angajat curajos, dar sa fim seriosi nu te duci ca bucatar intr-un magazin de produse vegane. Asa ca incearca sa gandesti inainte de raspunzi, nu esti contra cronometru acolo.

3. Te pierzi in laude 

Incepi sa lauzi compania si sa le spui cat de minunat ar fi sa lucrezi alaturi de ei. Nu e rau, insa o fraza despre cat de bine te-ai simti sa le fii coleg e ok, mai multe nu. Daca tot ce ai de spus tu este cat de misto sunt ei, nu stiu de ce ei ar crede ca ar mai avea nevoie de tine.

4. Nu intelegi politica firmei sau nu le cunosti produsele

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand esti chemat la un interviu este sa afli cat mai multe despre compania respectiva. Ce fac, de cand si mai ales, cum. Nu ai vrea sa te prezinti in fata lor si sa le spui ca de fapt tu nu citesti revista aia sau ca nu ai habar cine sunt.

5. Esti plictisitor.

E clar ca nu te duci acolo s-o faci pe mascariciul scapat de la nu stiu ce circ, insa atunci cand tu iti invarti ochii la orice intrebare si raspunzi monosilabic persoana din fata ta s-ar putea sa creada ca nu te prea intereseaza sa iei interviul si ca esti cam… plictisitor.

6. Implori sa-ti dea jobul.

Nu! Nu! Nu! N-ai ce manca acasa, ai mers trei ore pe jos sa ajungi la interviu… nu conteaza! Trebuie sa le demonstrezi ca te potrivesti jobului si ca le-ai fi de folos. Atat ii intereseaza pentru inceput!

7. Incepi sa vorbesti despre salariu si beneficii inainte sa aduca in discutie intervievatorul.

Cea mai comuna gresala. Nici nu te-ai vazut cu sacii in caruta ca tu deja vrei sa stii care e salariu. Stiu, e putin frustrant pentru tine sa joci cartea interesatului cand de fapt nici nu stii daca financiar vorbind iti prieste acel job. Dar trebuie s-o faci. Daca esti interviul final, sunt sigura ca deja o sa ti sa vorbeasca de salariu. Asa ca, stai linistit, nu te trezesti cu contractul in fata de semnat inainte sa ti sa vorbeasca de salariu.

8. Incepi sa-ti vorbesti de rau fostul angajator.

Nu se face asa ceva. Te face sa pari de neincredere si neprofesionist. Ai o singura sansa sa faci o impresie buna si nu trebuie sa fie una negativa.

9. Nu pui intrebari

Nu e ok nici sa taci si sa raspunzi doar intrebarilor puse de intervievator. E ok sa pui intrebarile care te ajuta sa-ti formezi o parere despre acest loc de munca: program, mai multe informatii despre fisa postului, indatoriri, etc.

10. Nu stii ce sa spui despre tine atunci cand esti rugat sa te descrii.

Daca nici tu nu te cunosti si nu stii cum sa ”te vinzi”, atunci nimeni nu stie s-o faca pentru tine. Si se va intampla ca altii sa stie exact ce trebuie sa spuna. Asa ca ar fi bine sa te uiti pe cerintele stipulate in fisa postului si sa ti le atribui. Adica, spune ca esti exact asa cum au ei nevoie sa fii. Adica, daca sunt mari discrepante, de ce te-ai mai dus la interviu?