Ghidul Michelin promoveaza Sibiul

Ghidul Michelin promoveaza Sibiul Ghidul Michelin promoveaza Sibiul

Ghidul Verde Michelin promoveaza orasul Sibiu. "Mica Viena" este cotata cu trei stele Michelin, acesta fiind punctajul maxim acordat de celebrul ghid, ceea ce inseamna ca este o destinatie "foarte recomandata" turistilor din toate colturile lumii.

De ce si cand sa vizitezi Sibiul

Acest oras baroc cu fatade colorate, poreclit Mica Viena, este cu siguranta cel mai frumos din Romania, este descrierea scurta si cuprinzatoare din ghidul Michelin. Sibiu, singurul oras din Romania cu trei stele Michelin, a fost a treia destinatie din Romania in 2019 pentru turisti straini. Orasul este la fel de primitor in orice anotimp, avand un farmec aparte pe orice vreme, iar ghidul perfect pentru o calatorie pana acolo este aplicatia calculator distante rutiere.

Recomandari pentru o vizita la Sibiu

Cand doresti sa vizitezi Sibiul, acceseaza Harta Europei, ca ghid atat pentru drum, cat si pentru a te orienta prin oras si prin imprejurimi. In 2019, Muzeul ASTRA din Sibiu a primit trei stele din trei in Ghidul Michelin, ceea ce inseamna ca este un obiectiv foarte recomandat turistilor: "Acesta este cel mai mare muzeu in aer liber din Romania. Aflat intr-un loc umbros, include aproape 350 de constructii traditionale, menite sa ilustreze mostenirea acestei tari. Plimba-te printre mori de apa, mori de vant, ateliere, fierarii si case mestesugaresti; nu rata biserica din lemn, ai carei pereti interiori sunt acoperiti de fresce cu scene biblice".

Unul dintre principalele puncte de atractie ale muzeului din Dumbrava Sibiului il reprezinta atelierele interactive prin care sunt redate mestesuguri autentice.

Ghizii Michelin care au facut "radiografia" orasului recomanda turistilor o plimbare prin labirintul de stradute al Sibiului, prin pasajele boltite, pe langa portile fortificate, prin pietele cu aer medieval in care poti savura o cafea sau o masa cu preparate traditionale. Printre obiectivele turistice recomandate de Ghidul Michelin se numara Biserica Evanghelica Sfanta Maria (**), Palatul si Muzeul National Brukenthal (**), Piata Mica (**), Piata Mare (**), Turnul Sfatului (*), Muzeul de Istorie, Muzeul de Istoria Farmaciei si Catedrala Metropolitana Ortodoxa.

Cazare si masa in Sibiu

In functie de pretentii si de buget, optiunile de cazare in "Mica Viena" sunt variate. Poti opta pentru hosteluri (unde un loc de cazare costa sub 10 euro), pensiuni cochete, apartamente inchiriate in regim hotelier sau hoteluri cu preturi pentru toate buzunarele.

Pentru ora mesei ai o multime de optiuni in Sibiu si cea mai grea misiune va fi sa te hotarasti ce sa mananci bun. Ai de ales intre localuri cu bucatarie traditionala romaneasca sau saseasca si restaurante cu bucatarie internationala. La capitolul recomandari, poate vei dori sa incerci un gulas in paine sau tapşe (mamaliga cu branza, smantana si carnati).

Daca esti pasionat de vinuri bune, nu rata ocazia sa intri intr-una dintre cramele din Sibiu, iar pentru o cafea care nu ai vrea sa se mai termine si pentru un "ceva dulce" poti poposi oricand la terasele si localurile din centrul orasului, de unde poti privi pe de-a-ntregul spectacolul din jur.