Ghid de ingrijre a pielii pe timpul iernii

Vremea de iarna nu este benefica pentru piele.  Fara ingrijire imediata, pielea uscata poate duce la crapare si sangerare, iar vantul puternic de iarna face ca problema sa fie mai grava.

Umiditatea suplimentara ajuta, dar trebuie sa faceti mai mult pentru a contracara efectele si a mentine pielea sa arate fresh si hidratata. Iarna poate fi un moment deosebit de dificil pentru piele. Aflati ce ar trebui sa faceti pentru a va mentine pielea fara a cadea victime ale uscarii, crapaturii si iritatiei in aceasta iarna.

Pielea reactioneaza diferit in timpul iernii pentru persoane diferite, dar, in general, multe persoane experimenteaza o piele foarte sensibila si uscata.

Treceti la un ulei de curatare. Curatarea buna este fundatia pentru o buna baza de ingrijire a pielii – indiferent de sezon. In timpul iernii, cand pielea este cea mai uscata, puteti inlocui produsul de curatare obisnuit cu un ulei de curatare „non-comedogenic” (adica nu blocheaza porii). Uleiul de curatare eficient curata murdaria si machiajul si poate fi spalat complet. Dupa curatare, pielea are o suprafata frumoasa, neteda, dar nu este grasa.

Curatati profund noaptea. In zilele cu adevarat reci, stergeti cu atentie un toner facial pe fata dumneavoastra dimineata pentru a va improspata fara a deteriora acoperirea lipidelor pielii, ceea ce va mentine umezeala in piele fara a se evapora. Dar nu uitati sa va curatati pielea inainte de a merge la culcare.

In special in timpul iernii, ar fi o idee buna sa investiti intr-o crema de noapte care face o munca grea in timpul somnului. Puneti cu regularitate o masca hidratanta, peste noapte. Multe branduri de ingrijire a pielii au, de asemenea, creme de protectie care pot fi deosebit de importante daca veti fi in aer liber pentru perioade lungi de timp. De asemenea, nu uitati sa adaugati o crema de protectie solara daca sunteti destul de norocos sa fiti intr-un peisaj de iarna insorit.