Fundatia Judeteana pentru Tineret Anunta Lansarea Proiectului NU Droguri pentru Promovarea unui Mediu Sigur si Sanatos in Randul Elevilor de Liceu

  • Duminică, 10 Septembrie 2023
  • ONG
  • Publicat de
https://sites.google.com/view/nudrog https://sites.google.com/view/nudrog

Târgu-Jiu, 09 09 2023  - Fundația Județeană pentru Tineret GORJ, membră a Fundației Naționale pentru Tineret (F.N.T.), anunță cu mândrie lansarea noului proiect intitulat "Promovarea unui Mediu Sigur și Sănătos în Rândul Elevilor de Liceu prin intermediul educației și informării - Campania de informare și prevenire antidrog NU#Droguri."

 Cu o misiune bine definită și obiective ambițioase, Fundația Județeană pentru Tineret GORJ este dedicată instruirii, educării, și formării tinerilor din județul Gorj. Scopul nostru principal este de a dezvolta programe și activități menite să sprijine și să stimuleze tinerii în diferite domenii, precum și să încurajeze asociativitatea și participarea activă a acestora la viața socială și civică.

 Scopul Proiectului "NU#Droguri":

Proiectul "Promovarea unui Mediu Sigur și Sănătos în Rândul Elevilor de Liceu prin intermediul educației și informării - Campania de informare și prevenire antidrog NU#Droguri" are drept scop principal promovarea unui stil de viață sănătos și fără droguri în rândul tinerilor și elevilor de liceu. Ne propunem să informăm, educăm și conștientizăm riscurile asociate consumului de droguri, având ca obiectiv general schimbarea atitudinii și comportamentului tinerilor față de acest fenomen, promovând astfel un stil de viață sănătos și responsabil.

 Obiectivele Proiectului:

  1. Creșterea Conștientizării: Organizarea a cel puțin 2 prezentări și ateliere interactive în școli și licee din comunitatea noastră pentru a informa tinerii cu privire la riscurile și efectele negative ale consumului de droguri până la sfârșitul anului 2023.
  2. Implicarea Voluntarilor: Încurajarea implicării a cel puțin 20 de tineri voluntari în activitățile de prevenire și informare antidrog, prin organizarea de sesiuni de instruire și formare până la sfârșitul anului 2023.
  3. Distribuirea Materialelor Educaționale: Dezvoltarea și distribuirea a cel puțin 200 de materiale informative și de prevenire NU#Droguri (postere, afișe, Ghiduri Practice NU#Droguri etc.) prin intermediul campaniei noastre NU#Droguri, în parteneriat cu organizații locale și prin implicarea voluntarilor noștri până la sfârșitul anului 2023.
  4. Evaluarea Impactului: Evaluarea impactului campaniei NU#Droguri prin realizarea a cel puțin 2 studii de caz și analizarea feedback-ului de la participanți, până la sfârșitul anului 2023.

Pentru a atinge aceste obiective, am dezvoltat o platformă online comprehensivă, "WebNU#Droguri," care include un website informativ, un blog cu articole utile și o prezență activă pe rețelele de socializare.

 Instrumente Online Disponibile: Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, am dezvoltat o platformă online cuprinzătoare, "WebNU#Droguri," care include următoarele resurse:

 Cum puteți contribui:

Suntem deschiși colaborării cu tineri entuziaști și toți cei interesați să susțină această cauză importantă. Vă invităm să ne urmăriți și să vă alăturați comunității noastre pe platformele de socializare sau să ne contactați pentru a afla cum puteți contribui.

 Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la [email protected]   sau să vizitați Website-ul Proiectului

 Despre Fundația Județeană pentru Tineret GORJ: Fundația Județeană pentru Tineret GORJ, membră a Fundației Naționale pentru Tineret F.N.T., are ca misiune dezvoltarea și sprijinirea tinerilor din județul Gorj prin intermediul proiectelor, programelor și activităților destinate formării și educării lor. Ne concentrăm pe promovarea unui mediu sigur și sănătos pentru tineri și pe încurajarea lor de a se implica activ în comunitate și societate. Cu o echipă de profesioniști pasionați și tineri voluntari devotați, ne străduim să aducem schimbarea în viețile tinerilor și să construim un viitor mai luminos pentru toți.