Fructe si legume in curtea ta

 

Adăugarea unui colț în grădina dvs. dedicat ierburilor și legumelor este un aspect distractiv, inovator și interesant, în același timp. Indiferent dacă doriți să plantați o grădină mică sau chiar să adăugați un pic de condiment în curtea sau curtea din spate, avem sfaturi și trucuri pentru dvs.! Cultivarea legumelor și a ierburilor este mult mai ușoară decât v-ați aștepta, chiar și pentru cei care au un balcon, este posibil! Acest lucru nu numai că va oferi un mare hobby în aceste vremuri dificile, dar funcționează ca o modalitate excelentă de a vă schimba stilul de viață și peisajul de orice fel.

 

Începeți mic

Dimensiunea recomandată pentru a începe grădina dvs. de legume este de 10 × 10 picioare, dimensiunea, desigur, poate fi mai mică, dar apoi selecția dvs. va trebui să fie și mai mică. Cu această dimensiune vă sugerăm să alegeți cinci tipuri de legume pentru a le crește și 2 sau 3 tipuri de plante pe care le puteți păstra chiar și în ghivece. Acest lucru vă limitează, de asemenea, timpul necesar și petrecut în grădină, cu cât grădina este mai mare, cu atât este mai mare angajamentul. Pentru cei dintre voi care doresc să vă crească grădina pe balcon, puteți folosi recipiente sau ghivece de orice dimensiune pe plantă. Adevărul este că aceste mici grădini vor produce mai multe produse decât o grădină mai mare care are mai multe buruieni.

Creșterea a ceea ce vă place

Pune-ți câteva întrebări: ce îți place să mănânci? Ce arome vă place? Ce ierburi folosești cel mai mult? Acestea sunt aromele pe care ar trebui să le încorporezi în grădina ta și apoi să adaugi puțină menta, deoarece mirosul este cu adevărat incredibil. De asemenea, este o idee bună să plantați culturi de vreme rece și caldă, pentru că atunci veți avea un produs continuu în toate anotimpurile. Culturile de primăvară includ salată, mazăre, ridichi, morcovi și broccoli. Culturile de vară includ roșii, ardei, vinete și toate ierburile. Culturile de toamnă sunt de obicei cartofi, varză și varză pentru a numi doar câteva. Vă sugerăm cu tărie să plantați culturi de vinificare, deoarece creează o estetică verticală a grădinii dvs.

Protecție și rezistență

Acestea sunt cele mai bune modalități de a vă asigura că grădina dvs. nu numai că supraviețuiește, ci că produce produse comestibile. În primul rând, păstrați animalele de companie și animalele în afara spațiului din grădină. Dacă aveți iepuri în apropiere, acest lucru înseamnă că aveți nevoie de un gard care să pătrundă 6 centimetri prin sol. Dacă aveți insecte și omizi, ar trebui să le alegeți mai întâi dacă există doar câteva, dar dacă sunt multe, atunci vor trebui folosite insecticide și spray-uri. Combaterea ciupercilor se face udând solul și nu frunzele unei plante. Dacă vedeți o plantă pe moarte sau bolnavă, este foarte important să o alegeți instantaneu și să o aruncați. Când spunem că aruncă-l în coșul de gunoi departe, nu în sol sau compost. Există, de asemenea, plante specifice pe care le puteți planta pentru a îndepărta bolile și insectele, care este un mod eficient și natural de a scăpa de orice șansă de a descuraja noua dvs. grădină.