Fructe si legume de adaugat in dieta ta

Fructe si legume de adaugat in dieta ta Fructe si legume de adaugat in dieta ta

Smochine

Completul final pentru orice placă de salcam, smochinele arată și au un aspect orbitor. Sunt ambalate cu fibre și se știe că scad colesterolul rău, în timp ce reglează glicemia și potasiul, ambele putând îmbunătăți tensiunea arterială. Dacă vă simțiți nevoia să gustați toată ziua sau suferiți de constipație frecventă, luați în considerare prepararea unei salate de smochine, brânză de capră și nucă. Smochinele sunt, de asemenea, delicioase pe cont propri

Sfecla

Această legumă roșu-violet fascinează atât culoarea, cât și beneficiile sale pentru sănătate. Leguma rădăcină conține betalains, un fitonutrient care combate inflamația și are proprietăți antioxidante. Sfecla ne poate ajuta și corpul să absoarbă mai bine calciul. Când faceți cumpărături pentru sfecla dvs., încercați să alegeți altele mai mici, care vor fi mai fragede decât sfecla de dimensiuni mai mari. Sunt destul de dulci pentru a se strecura într-un desert, dar, de asemenea, fac o garnitură sau o salată satisfăcătoare.

Dovleac

Când nimic nu ajunge la fața locului, va apărea un castron fierbinte cu supă de dovlecei. Textura sa catifelată este aproape captivantă atunci când este curățată, dar dacă cubuiți una dintre acestea și o prăjiți, aroma este la fel de impresionantă. Asigurați-vă că adăugați condimente precum usturoiul și sarea! Vitamina C vă va ajuta să vă mențineți sistemul imunitar puternic, în timp ce betacarotenul optimizează sănătatea ochilor.

Struguri

Strugurii sunt ca bomboanele naturii. Sunt greu de pus deoparte odată ce te oprești și, în timp ce fac una dintre cele mai bune invenții vreodată - vinul - au gust destul de uimitor și pe cont propriu. Există soiuri nesfârșite de struguri și, chiar dacă au gust de desert, conțin substanțe precum vitamina K, care permite oase mai puternice, alături de polifenoli, altfel cunoscuți ca micronutrienți.