Fructe cu beneficii majore pentru sanatate

 

Consumam zilnic fructe. Marul din fiecare dimineață, o banana, câteva pere între mese. Dar oare cât de sănătoase sunt toate aceste fructe? Cu siguranță au o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră. Care sunt fructele pe care dacă le consumam au un impact benefic asupra organismului nostru? Cu siguranță gura ta îți plac sucurile naturale pe care le poți face acasă, iată ce fructe mai poti sa pui în sucul tău pentru a te bucura de un maxim de nutrienti, vitamine și beneficii.

Mai jos am pregătit o lista unde găsești fructe pe care au fost efectuate studii pentru a se afla ce beneficii ne aduc acestea atunci când le consumam.

1.       Grapefruit. Probabil ca ai mai auzit ca acest fruct este cel mai sănătos din categoria citricelor, fiind o sursa importanta de vitamine și minerale. Dacă îți dorești să slăbești ai putea introduce acest fruct pe lista ta de cumpărături pentru a putea prepara sucuri naturale cu el zilnic. Din punct de vedere medical, fructul de grapefruit ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi dar și la reducerea colesterolului care este cel mai responsabil de bolile de inima.

2.       Ananas. Fructul de ananas este cel mai cunoscut din categoria fructelor tropicale, acest fruct gustos are o mulțime de beneficii. Este bogat în vitamina C și mangan. Au fost efectuate studii care au demonstrat ca o anumită substanță care poate fi găsita în fructul de ananas ajuta la prevenirea cancerului dar și stopează creșterea tumorilor în cazul în care acestea deja exista.

3.       Afine. Pe cat sunt de mici, pe atât sunt de benefice pentru sanatate. Afinele conțin o mulțime de antioxidanți spre deosebire de alte fructe. Sunt foarte bogate în vitamina C și  vitamina K, de asemenea au o mulțime de fibre. Consumul regulat de afine ajuta la protejarea organismului împotriva bolilor cronice: diabet, Alzheimer și boli de inima. Antioxidanții din afine ajuta și la protejarea creierului, îmbunătățind memoria la vârstnici. Aceste fructe sunt un bun protector al sistemului imunitar.

4.       Merele. Acestea sunt cele mai populare fructe, dar sunt la fel de benefice. Consumi un mar pe zi? Foarte bine! Bogate în fibre, vitamine ( B, C, K) și potasiu, merele ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2, cancer și Alzheimer. De asemenea un mar pe zi te ajuta sa i oase mai sănătoase pentru a fi mereu gata de putina mișcare.

Dacă nu ești fan al fructelor ar trebui sa le consumi măcar în sucuri naturale, chiar și procesate fructele au aceleași beneficii, mai ales ca poți face un suc din mai multe tipuri de fructe și legume care îți vor oferii un plus de energie și te pot proteja de anumite afecțiuni.