Freelancer sau o agentie SEO?

  • Joi, 2 Aprilie 2020
  • Internet
  • Publicat de
agentie SEO agentie SEO

Cum procedam mai bine atunci cand dorim sa incepem o campanie de promovare online folosind SEO? Alegem sa lucram cu un freelancer sau mergem pe mana unui expert si alegem o agentie SEO

 

Un lucrator independent (freelancer) poate fi atragator datorita pretului mai mic cerut pentru a lucra o campanie de SEO. Daca mergeti pe mana unui freelancer, slicitati inainte de a incepe un portofoliu cu lucrarile de succes ale acestuia. In cazul in care nu sunteti convins de calitatea informatiilor, si nu sunteti siguri de transparenta cu care primiti detalii, cereti un numar de telefon al unui client actual pentru a cere referinte. 

 

In UK acest tip de verificare al unui freelancer ajuta clientul sa se protejeze sis a lucreze doar cu persoane de incredere. Analizati portofoliul si puneti intrebari despre timp si buget. Discutati despre asteptarile dumneavoastra si nu ezitati sa consultati si alti freelanceri.

 

Cum alegem o agentie SEO?

 

In cazul in care mergeti pe mana unei agentii SEO este bine sa faceti o analiza inainte de a decide. Este ideal sa intrebati mai multe agentii despre preturi si conditiile de lucru. Veti fi surprinsi de diferentele de abordare intre diferite agentii de pe piata din Romania. Exista agentii de optimizare SEO care ofera pret per proiect, dar exista si agentii care ofera abonamente lunare. 

 

In functie de asteptarile dumneavoastra de la campania de optimizare alegeti o agentie SEO care pare potrivita. In cazul SEO trebuie sa intelegeti ca este nevoie de timp pentru a vedea rezultate positive. Alocati cel putin 6 luni pentru a lucra cu un expert in optimizare. 

 

In cazul in care este vorba despre un website nou, pe care nu a fost facuta niciodata optimizarea SEO, se lucreaza minim intre 8 luni si un an. Domeniul in care activati si numarul de competitori sunt elemente de analizat atunci cand incepe un proiect SEO.

 

Agentie SEO: Analiza competitorilor

 

Analiza competitorilor se desfasoara de obicei la inceput de proiect, imediat dupa auditul website-ului. Veti descoperi multe informatii importante atunci cand va analizati competitorii. De exemplu, locurile unde isi posteaza acestia informatii despre afacere, sau cuvintele cheie pe care le folosesc pentru a se promova. In cazul in care domeniul este unul foarte competitiv, recomandam sa lucrati cu o agentie SEO. 

 

Efortul muncii in echipa face diferenta pentru website-urile care necesita o campanie SEO puternica. Un singur freelancer nu isi poate sustine afacerea cu investitii mari de buget in unelte necesare pentru SEO. Din acest motiv, alegand o agentie pentru optimizare veti ajunge sa vedeti rezultate mai puternice pentru promovarea afacerii dumneavoastra.