Fotografi vs. Influenceri

Un fotograf nu poate fi considerat niciodata la baza, ca atare, un influencer, dar nici viceversa. Insa cele doua categorii de oameni se pot ajuta reciproc asfel incat sa dea nastere unor parteneriate de succes.

Mai mult, fotograful poate avea un rol extrem de important in punerea in valoare a influencerului, dat fiind prezenta cunostintelor de nivel tehnic pe care acesta le are, cat si echipamentul. Foarte multi influenceri in schimb editeaza continutul la absolut si se folosesc adesea de unelte mult mai accesibile (insa nu intotdeauna; ba chiar unii influenceri fac multe eforturi comparativ cu o persoana obisnuita sau chiar un fotograf).

 

Bineinteles, oricand un fotograf se poate transforma intr-un influencer, dar un influencer nu poate deveni fotograf fara o serie de cursuri de formare care pot bune baza unei cariere in domeniu. Chiar si cu o vasta experienta in spate, fotografia este un domeniu extrem de vast si intr-o continua dezvoltare, fotografia perfecta necesitand enorm de multe resurse de toate tipurile. Am putea spune ca fotografii sunt cu mult mai creativi, mai spontani, dar in acelasi timp si extrm de originali. Asocierea ideala dintre fotografi si influenceri se poate transforma intr-un castig de proportii, pe diferite planuri, iar prin intermediul unui fotograf profesionist un influencer ar putea deveni cu usurinta o persoana renumita.