Fotbalisti de top din America de Sud

  • Duminică, 13 Iunie 2021
  • Sport
Fotbalisti de top din America de Sud Fotbalisti de top din America de Sud

Ronaldo

Ronaldo este un fotbalist brazilian care a devenit sinonim cu marii fotbaliști. Ronaldo Luis Nazario de Lima s-a născut în 1976 în Brazilia și și-a făcut numele ca atacant jucând pentru echipe mari precum PSV, Barcelona, ​​Real Madrid și Inter Milano din Europa. Și-a început cariera de jucător la Cruzeiro din Brazilia.

Ronaldo a fost la maxim în anii '90. El a doborât recordul mondial al transferurilor de două ori cu mutările sale la Barcelona și AC Milan, într-o glorioasă carieră fotbalistică, care l-a văzut câștigând Balonul de Aur de două ori, a câștigat Supercupa Spaniei de 4 ori (de două ori cu Barcelona și de două ori cu Real Madrid ) și Campionatul Spaniei de două ori cu Real Madrid. De asemenea, a câștigat Cupa Mondială de două ori cu Brazilia cu un total de 62 de goluri în 98 de apariții pentru echipa națională. La nivel de club, a marcat 247 de goluri în 343 de apariții. Ronaldo a jucat ultimul său meci de fotbal profesionist cu Corinthians în februarie 2011.

Kaka

Kaka este un alt mare fotbalist din America Latină care a venit din Brazilia. A jucat ca un jucător de joc care avea un mod abil de a controla mingea în jumătatea adversă. Și-a început cariera la Sao Paulo înainte ca Milano să-l ducă în Europa. Cea mai mare realizare a lui Kaka a fost câștigarea Cupei Mondiale din 2002 într-o echipă care îi includea pe Ronaldinho și Ronaldo. În 2005 și 2009 a câștigat și Cupa Confederațiilor.

A doua cea mai mare realizare a sa a fost câștigarea UEFA Champions League cu AC Milan în același an în care a câștigat Balonul de Aur. Vraful său cu AC Milan l-a răsplătit și cu o Cupă a Italiei și Campionatul Italiei. A plecat la Real Madrid la scurt timp după care a câștigat Cupa Spaniei și Campionatul Spaniei. Kaka a marcat 161 de goluri în 529 de jocuri și a acumulat 127 de pase decisive.

Roberto Carlos 

Roberto Carlos este un jucător născut în Brazilia care și-a început cariera ca atacant, dar în cele din urmă s-a transformat în fundaș stâng. Miscarea sa dovedit a fi fructuoasă, deoarece Roberto Carlos a devenit unul dintre cei mai buni fundași stângi pe care fotbalul mondial i-a văzut vreodată. Mulți l-au descris drept „cel mai ofensiv fundaș stâng” din istoria jocului.

Carlos a jucat câțiva ani în Brazilia înainte ca Inter Milano să se intereseze în 1996. Vraja sa la Inter Milano a durat scurt din cauza problemelor cu antrenorul și a plecat la un an după ce a semnat pentru a se alătura lui Real Madrid, unde a adus o mulțime de trofee. . În 9 ani de când a jucat la Real Madrid, el a câștigat 3 medalii în Liga Campionilor, 4 campionate spaniole, 5 supercupe spaniole și o medalie câștigătoare a Cupei Mondiale cu Brazilia în vara anului 2002. A jucat 740 de jocuri profesionale pentru club și țară cu 91 de goluri și 101 pase decisive. Ultimul său joc a fost în 2015, când s-a retras cu Delhi Dynamos.

Neymar

Neymar da Silva Santos Junior, născut în Brazilia în 1992, joacă ca atacant. Ritmul său rapid, abilitatea mătăsoasă și abilitatea de a juca cu ambele picioare l-au făcut unul dintre cei mai căutați fotbaliști din lume. Cariera profesională a lui Neymar a început la vârsta de 17 ani cu Santos în Brazilia. S-a descurcat atât de bine cu Santos încât Barcelona a sărit cu ocazia să-l semneze înainte ca rivalii să-l poată aduce în Europa.

El s-a alăturat lui Lionel Messi și Suarez pentru a forma unul dintre cei mai temuți tridente de atac care au pășit vreodată pe teren. Această combinație s-a dovedit prea fierbinte pentru opoziție și echipa a continuat să câștige tripletele continentale din La Liga, Copa del Rey și Liga Campionilor, toate în același sezon. Au urmat acest lucru cu o dublă internă în anul următor. Neymar a decis să se mute la PSG la sfârșitul sezonului respectiv pentru o taxă de record mondial de 222 milioane EUR. După 371 de jocuri, Neymar a marcat 221 de goluri.