Filtrare dubla a aerului cu purificatorul de aer Depuro PRO

Filtrare dubla a aerului la purificator de aer depuro pro Filtrare dubla a aerului la purificator de aer depuro pro

Purificatoarele din seria DEPURO PRO se caracterizeaza prin debite mari de aer tratat, adecvate pentru spatii cu volum mare (150 si 300 m3, in functie de model) si pentru furnizarea unei filtrari absolute. Sunt echipate cu o sectiune de filtrare in doua etape, formata dintr-o pereche de pre-filtre ISO 65% (G4 conform vechii clasificari), capabile sa reduca pana la 65% din PM10. Acestea retin praful si impuritatile macro si astfel protejeaza perechea subiacenta de filtre HEPA absolute H14, capabile sa retina 99,995% din particule cu dimensiuni <= 0,3 microni, cel mai periculos pentru sanatate, avand in vedere capacitatea lor de a ajunge la alveolele pulmonare, ultimele ramuri ale sistemului nostru respirator.

Filtrarea absoluta capabila sa blocheze particulele poluante prezente in aerul tratat, potential daunatoare sanatatii sau care afecteaza calitatea proceselor de productie. Datorita capacitatii lor de a genera un flux mare de aer steril, purificatoarele din seria DEPURO PRO sunt ideale pentru laboratoare de analize, cabinete medicale si stomatologice, birouri, sali de sedinte, sali de fitness, centre de fitness, centre de infrumusetare, magazine, studiouri profesionale, farmacii, case de batrani, scoli si gradinite, depozite si centre logistice, ateliere etc.

Eficienta unui purificator depinde atat de constructie si calitatea filtrelor instalate, cat si de fluxul de aer tratat: cu cat este mai mare volumul de aer care trece prin filtre, cu atat este mai scurt timpul necesar pentru a reduce incarcatura de poluanti din mediu.

Rezulta ca cea mai buna performanta a purificatorului DEPURO PRO este obtinuta atunci cand ventilatorul sau functioneaza la cea mai mare viteza din cele disponibile, compatibil cu confortul acustic al celor prezenti. Pentru a asigura un nivel adecvat de confort al mediului, este recomandat sa nu opriti purificatorul atunci cand calitatea aerului se imbunatateste sau camera nu este ocupata, ci mai degraba reduceti viteza ventilatorului pentru a reduce consumul si emisiile de zgomot si pentru a mentine rata de poluanti redusa.

CUM ACTIONEAZA SISTEMUL DE FILTRARE IN DOUA ETAPE

1. 2 pre-filtre clasa ISO 65% (G4) plasate in corespondenta cu orificiile de intrare;

2. 2 filtre HEPA H14 absolute, capabile sa retina pana la 99,995% din microparticule (diametru echivalent 0,3 µm).

Pre-filtrele, plasate in corespondenta cu orificiile de admisie, pastreaza impuritatile macro din aer, protejand filtrele absolute din spate si extinzandu-si astfel durata de viata. Necesitatea inlocuirii periodice a filtrului este indicata pe panoul de control al aparatului.

 

INTRETINEREA FILTRELOR

Filtrele sunt usor de inlocuit datorita deschiderii rapide a panourilor.

Necesitatea interventiilor periodice de inlocuire a filtrului este indicata pe panoul de control al masinii.

Durata de viata a filtrelor dintr-un purificator depinde de trei factori: orele de utilizare, fluxul de aer tratat (la randul sau, functie de viteza de rotatie a ventilatorului) si concentratia de poluanti prezenti in camera.

In functie de acestea, in principiu, este posibil sa inlocuiti filtrele G4 in medie la fiecare 4/6 luni in prezenta unui aer relativ curat (birouri si cladiri comerciale in general) sau la fiecare 2/4 luni daca aerul tratat este incarcat prin prezenta poluantilor (de exemplu, depozite, ateliere, imprimerii etc.). Aceste intervale cresc, respectiv, la 10/12 luni, sau la fiecare 8/10 luni, pentru filtrele HEPA H14 absolute.

ATENTIE - Avand in vedere capacitatea mare de retentie a poluantilor periculosi pentru sanatate, cum ar fi polenul, sporii si microorganismele (bacterii si virusi), la inlocuirea filtrelor se recomanda utilizarea unui echipament individual de protectie adecvat (masca, manusi, ochelari de protectie) pentru a preveni inhalarea si/sau contactul direct.