Top 5 – Filme de dragoste (pe care trebuie sa le vezi)

Top 5 – Filme de dragoste (pe care trebuie sa le vezi) Top 5 – Filme de dragoste (pe care trebuie sa le vezi)

Desigur, romantismul nu este pentru toata lumea. Dar, cu siguranta, aceste filme de dragoste te vor face sa-ti placa un pic mai mult? Si daca deja iti plac, atunci pregateste-te sa pierzi controlul emotiilor cu filmele noastre de dragoste preferate din toate timpurile.

1. Cititorul (The reader)

"The Reader" este o poveste de dragoste bazata pe romanul bestseller al scriitorului german Bernhard Schlink. Actiunea se petrece in Germania, unde un barbat rememoreaza povestea de dragoste pe care el, un copil de 15 ani, a trait-o cu o femeie mult mai in varsta, imediat dupa al Doilea Razboi Mondial. "The Reader" prezinta personaje inedite, complexe si superb conturate, intr-un intreg cu gust dulce-amarui.

2. Ce-o fi o fi (Whatever works)

Filmul il are ca protagonist pe Larry David, cunoscut pentru serialul Seinfield. Incercand sa impresioneze prin ideologiile sale in domenii ca religia, viata, dragostea, new-yorkezul Boris Yellnikoff ajunge la propria concluzie: ca nu conteaza ce faci, atata timp cat esti fericit.

3. Idila de noiembrie (Sweet November)

Nelson (Keanu Reeves) este un tip axat pe cariera, a carui viata se invarte in jurul unor constante clar definite de jobul pe care il are. Intr-o buna zi, el o intalneste pe Sara (Charlize Theron), o femeie care ii este total opusa: plina de viata, spontana si libera de angajamente de rutina. Nelson ajunge sa isi petreaca alaturi de ea o intreaga luna - noiembrie - care ii va schimba viata iremediabil.

4. Jurnalul (The Notebook)

Povestea incepe la un azil de batrani, unde un batran ii citeste unei femei in varsta povestea a doi tineri indragostiti: Allie Hamilton (Rachel McAdams) si Noah Calhoun (Ryan Gosling). Protagonistii povestii se intalnesc la un carnaval, se indragostesc, dar sunt despartiti de familia bogata a fetei, care nu este de acord cu relatia cu tanarul modest.

Allie e fortata sa plece din oras si ajunge sa cunoasca si sa se logodeasca cu un tanar soldat, Lon. Reintorcandu-se insa in oras, vechile sentimente pentru Noah ies la suprafata, fata fiind nevoita sa aleaga dintre cei doi barbati. "Jurnalul" iti aduce aminte de faptul ca prima dragoste nu se uita niciodata si ca iubirea adevarata invinge orice obstacol.

5. Inainte de rasarit (Before sunrise)

O studenta frantuzoaica, Celine (Julie Deply), intalneste un baiat american pe nume Jesse (Ethan Hawke), in trenul Budapesta - Viena. Ajunsi la destinatie, cei doi decid sa isi petreaca ziua impreuna.Idila lor de 14 ore este intr-atat de puternica, incat gandul ca la sfarsit va trebui sa se desparta este sfasietor. Recomand calduros acest film care demonstreaza inca o data ca nimic nu e ceea ce pare, ca orice poate sa se schimbe si ca exista happy-endings pretutindeni.