Feluri de mâncare marocane pe care trebuie să le încercați

  • Miercuri, 4 August 2021
  • Turism
Feluri de mâncare marocane pe care trebuie să le încercați Feluri de mâncare marocane pe care trebuie să le încercați

Cuscus

În Maroc, cuscusul se consumă adesea vinerea în case și chiar în restaurante. Este mai puțin probabil să găsiți că nu este disponibil în alte zile ale săptămânii. Cu rădăcinile sale din berberi, cuscusul este servit cu diverse carne și legume. Cea mai preferată varietate de cuscus este preparată cu șapte legume și conține, de asemenea, carne. Se mănâncă de obicei cu mâinile goale, de obicei cu toată lumea împărțind dintr-un fel de mâncare comună. Cu toate acestea, mai multe familii astăzi au început să folosească tacâmurile.

Tagine

Tagina marocană este o altă specialitate marocană iconică, diferită de alte tagine fabricate în alte țări din Africa de Nord. Această delicatesă își ia numele din oala în care este fabricată, denumită și tagine. Este un aragaz lent cu tagine tradițional marocan care face ca tot ce este gătit să aibă un gust ceresc. Când preparați tagina, puteți prepara o tagină vegetală sau carne, carne de pasăre sau chiar fructe de mare. Una dintre cele mai tagine delicatese conține lămâie și pui. Este nevoie de o perioadă relativ lungă de timp pentru preparare, făcută în mod tradițional pe cărbune. Este aromatizat cu condimente, ierburi, ulei de măsline și fructe uscate. Odată gata, se servește de obicei cu pâine marocană, adesea folosită pentru a scoate ingredientele și sosul.

Harira

Iată o altă supă marocană care este împlinită și delicioasă. Principalele ingrediente utilizate pentru prepararea acestuia includ linte și naut, în timp ce condimentele și roșiile sunt folosite ca bază. Țelina și ceapa pot fi de asemenea adăugate. Pentru a-l face și mai gustos, unora le place să includă bucăți de pui sau miel pentru a adăuga aromă și proteine. Fiecare familie ar putea avea o metodă ușor diferită de a pregăti această delicatesă. Unora le place supa să fie fină, așa că fierb și amestecă ingredientele, în timp ce altora le place să o mănânce cu textura sa intactă. Cel mai probabil veți găsi această delicatesă servită în lunile reci de iarnă și în Ramadan.

Tangia

Masa își ia numele și din oala asemănătoare urnei în care este gătită. Din punct de vedere istoric, este legat de vânzătorii de sukuri, deoarece vânzătorii ar pregăti o oală pentru a o lua cu ei la un picnic în zilele lor libere. Oala este umplută cu unt sărat, carne, lămâie, usturoi și alte condimente, înainte de a găti lent pe cărbune.

Sardine Zesty

Marocanii au acordat o mare valoare fructelor de mare și peștilor și sunt norocoși că apele din jurul lor conțin atât de multe dintre acestea. Au stăpânit abilitatea de a face sardine delicioase în cel mai apetisant mod. Uneori coacă sardinele cu ierburi și condimente, ceea ce este o opțiune mai sănătoasă. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, umplu sardinele cu marinată de lămâie, apoi le prăjesc. Rezultatul vă va trimite înapoi pentru mai multe.

Makouda

Makouda este o delicatesă foarte obișnuită acasă și poate fi găsită și pe străzi. Este un tort de cartofi prăjit cu ouă care sunt adesea folosite pentru a lega cartoful. Această delicatesă poate fi consumată singură sau înmuiată în ketchup de roșii, folosită alături de o salată sau pentru a umple un sandviș.

Pizza

Este adevărat că pizza este importată în Maroc, dar faptul că există atât de multe tarabe de pizza în țară merită să fie pe această listă. Pizza din Maroc este cel mai adesea ușoară pe brânză, dar vine cu o varietate de toppinguri. Unele dintre cele mai frecvente toppinguri sunt măslinele, ceapa, vinetele, roșiile, dovleceii, puiul, ardeiul gras și carnea tocată. Ierburile sunt deseori presărate deasupra.

Data viitoare când călătoriți în Maroc în vacanță, asigurați-vă că luați în considerare aceste delicatese care vă vor înveseli întreaga experiență în țară. Dacă sunteți o persoană hrănitoare, acestea sunt delicatese pe care doriți să le încercați. Nu stii niciodata; s-ar putea să te găsești gătind unul în casa ta.