Fecundarea, Cum facem dragoste?

Actul sexual

Odata cu maturitatea sexuala incepe sa se dezvolte si dorinta de a imparti intimitatea fizica cu cel/cea pe care o iubesti.

Dupa mangaieri si imbratisari, veti dori sa va uniti corpul mai profund cu corpul celuilalt si astfel veti face dragoste.

Penisul baiatului intra in erectie sub influenta dorintei, un aflux sangvin il intareste si il face sa se ridice, in timp ce vaginul tinerei fete se umezeste si se lubrifiaza.

Cei doi parteneri isi stimuleaza reciproc vulva si penisul, apoi baiatul isi introduce penisul in vaginul fetei.

Miscarea spontana de du-te vino a amandoura ii face sa simta din ce in ce mai multa placere.

Cand excitatia este maxima se produce o senzatie de placere intensa insotita de spasme musculare: acesta este orgasmul. La barbat, orgasmul se produce prin ejacularea spermei.

La fete, el este declansat de excitatia clitorisului sau a vaginului.

Orgasmul nu se produce in mod obligatoriu simultan la cei doi parteneri.

Placerea aceasta intensa a orgasmului este exprimata cateodata prin gemete sau tipete.

Se poate intampla ca fata sa nu aiba orgasm: aceasta se explica prin faptul ca ea fie nu isi cunoaste inca bine zonele erogene ale corpului, fie este prea crispata si nu stie sa orienteze mangaierile partenerului care este si el la randul lui un incepator neindemanatic.

Experienta o va invata sa-si doreasca anumite mangaieri pentru a se putea bucura de placerea actului sexual.

Contraceptia si raporturile protejate

Baieti sau fete, problema va priveste pe toti: fata poate ramane insarcinata de la primul raport iar contaminarea cu virusul sida sau al hepatitei se face prin sange, sperma si secretiile vaginale.

Oricat de atras(a) ai fi din punct de vedere fizic de partenerul tau, si chiar daca este greu sa spui „nu”, refuza sa ai raporturi neprotejate!

Cel mai bine este sa vorbim putin despre asta.

Prezervativele masculine sau feminine, de unica folosinta, constituie singura protectie fiabila impotriva BTS (boli transmisibile pe cale sexuala), cu conditia sa fie bine folosite: deci, tineti pentru linistea voastra, citii cu atentie in structiunile si „antrenati­valnainte sa aveti un raport sexual!

In cazul in care prezervativul se rupe in mod accidental, evitati o eventuala sarcina nedorita luand ceea ce se numeste pilula de a doua zi prescrisa de un medic sau disponibila in farmacii fara reteta.

Pilula contraceptiva prin actiunea hormonala pe care o exercita, blocheaza ovulatia fiind perfect eficienta pentru evitarea unei sarcini nedorite, cu conditia sa fie luata

Este necesar sa fie prescrise de un medic. Insa aceste pilule nu va apara in nici un caz de BTS (boli transmisibile pe cale sexuala)! In ceea ce priveste ovulele contraceptive locale care se gasesc in farmacie fara a necesita o reteta de la medic, acestea se introduc in vagin inainte de fiecare raport sexual, cat mai adanc.

Ele au actiune contraceptiva mai putin eficace decat pilulele contraceptive si nu va protejaza total impotriva BTS.