Facebook interzice reclame care promit să vindece coronavirusul

Facebook interzice reclame care promit să vindece coronavirusul Facebook interzice reclame care promit să vindece coronavirusul

Facebook își consolidează regulile cu privire la anunțurile care fac referire la focarul de coronavirus.

Se interzice reclamele care încearcă să „creeze un sentiment de urgență” în jurul virusului sau promit să-l vindece.

Ca și alte platforme tehnologice, Facebook a cunoscut un val de activitate legat de focarul COVID-19, inclusiv dezinformarea.

Compania a mai spus că va elimina postările false despre coronavirus în totalitate dacă vor pune oamenii în pericol.

Facebook își consolidează regulile cu privire la anunțurile care fac referire la noul coronavirus, în încercarea de a reduce dezinformarea și neîncetarea cu privire la focar.

Rețeaua socială va interzice acum reclame care îl menționează dacă promit să vindece sau să prevină virusul sau dacă va încerca să „creeze un sentiment de urgență” în acest sens.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt a declarat pentru Business Insider: "Am implementat recent o politică de interzicere a reclame care se referă la coronavirus și de a crea un sentiment de urgență, cum ar fi implicarea unei aprovizionări limitate sau garantarea unei leacuri sau prevenire. 

Facebook, la fel ca și alte platforme tehnologice, în prezent se confruntă cu o conversație panică și uneori dezinformarea corectă cu privire la COVID-19, care a îmbolnăvit peste 79.000 de oameni la nivel mondial și a ucis peste 2.600 în ultimele luni.

Facebook folosește verificatorii de fapt pentru a verifica afirmațiile dubioase și, ulterior, le-a suprimat în jurnalul său de știri, iar la sfârșitul lunii ianuarie a anunțat că va face pasul suplimentar pentru a elimina în mod direct informațiile false despre focar ", care au fost marcate de liderii organizațiilor mondiale de sănătate și de autoritățile locale de sănătate. asta ar putea dăuna oamenilor care le cred ".

Între timp, utilizatorii Facebook apelează la grupuri de pe rețeaua de socializare pentru a cumpăra și vinde măști de față medicale în vrac - ceva care riscă să împiedice capacitatea profesioniștilor medicali de a combate focarul.

Alte companii tehnologice se confruntă, de asemenea, cu o creștere a activității nedorite în jurul focarului. Marți,  Wired a raportat că unii vânzători terți de pe Amazon marit prețuri clienților în căutarea măștilor, ridicându-și prețurile de mai multe ori fata de pretul normal.