Gastronomii de astăzi nu caută doar mâncare delicioasă pe care să o devoreze, ci își doresc o experiență. Ei caută să vină și să ia masa în locații unice, cu concepte ciudate și un pic de teatru și dramă și, în plus, sunt gata să plătească preț premium pentru toate acestea. Dacă ar fi să ne uităm la rezultatele unui sondaj realizat de Eventbrite, aproximativ 75% dintre respondenți consideră că o experiență culinară unică merită să se destindă mai mult. Deci, poate că masa experienţială nu este o tendinţă vagă până la urmă, poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă pentru oamenii din industria alimentară de a face nişte bani.
Popularitatea restaurantelor experiențiale și a experiențelor culinare îi împing pe proprietarii de restaurante și bucătarii să-și crească anunțul și să vină cu concepte interesante și noi de servire a băuturilor și a alimentelor. Ei trebuie să lucreze pentru a crea un sentiment de urgență, noutate și exclusivitate. Deci, dacă doriți să vă abateți de la restaurantele principale și de la experiența standard pe care o oferă, vă prezentăm șase restaurante globale care sunt complet ieșite din cutie.
Dining în realitate virtuală la Tree, TokyoDe când s-a deschis în iulie 2017, acest restaurant cu 3 niveluri a oferit o bucată de tehnologie VR sau de realitate virtuală împreună cu mâncarea sa. Această tehnologie include iluminare, parfum, muzică, artă și cartografiere de proiecție. Au o masă impresionantă cu 8 feluri, care urmărește povestea despre creșterea unui copac, deoarece oaspeții trebuie să se deplaseze prin restaurant pentru a accesa fiecare fel, care este menit să înfățișeze fiecare etapă de creștere. Unul dintre principalele atracții ale acestui restaurant de fusion de 207 USD per cină este carnea de vită Kuroge Wagyu, care aduce oaspeții în turmă la unitate.
Sky Dining Capsule, SingaporeAcesta este un loc ideal pentru a lua masa, avand in vedere ca nu ai vertij sau frica de inaltime. Cina este servită într-o capsulă privată gigantică, care poate găzdui de la 2 până la 10 persoane, care pot savura o cină occidentală, chinezească sau vegetariană cu patru feluri de mâncare pentru aproximativ 1.550 de dolari. Pe măsură ce roata observatorului se rotește lent (aproximativ de două ori în 60 de minute), mesenii se pot bucura de priveliști schimbătoare și uluitoare ale orașului și de luminile care sclipesc dedesubt. Se spune că meniul lor se schimbă la fiecare 6 luni.
Cina într-o păstăi de copac, ThailandaIubitorii de natură vor cădea cu capul în acest loc, deoarece se pot bucura de cele mai bune dintre luxurile unei stațiuni, împreună cu priveliștile unei jungle neîmblânzite. La aproximativ o oră de zbor de Bangkok se află Soneva Kiri , unde puteți experimenta o extravaganță culinară de 2 ore într-o păstă confortabilă de copac împreună cu 3 dintre prietenii tăi sau cei dragi. Pe măsură ce vă bucurați de frumusețea pitorească și de priveliștile uimitoare ale pădurilor tropicale antice, puteți gusta cele mai bune pe care le oferă bucătăria thailandeză, care se întâmplă să fie făcută cu toate ingredientele organice. Chelnerii vor fi gata să vă servească toate nevoile de luat masa, deoarece ajung la dvs. printr-o scurtă plimbare cu tiroliana.
Mulți oameni pot considera că cascadele sunt intimidante și, cu siguranță, toate cascadele nu sunt suficient de sigure pentru a ajunge aproape, dar cu siguranță ești în siguranță la cea care găzduiește Restaurantul Labasin Waterfalls. Pe măsură ce te îndrăgostești de mâncărurile tradiționale filipineze, te vei bucura cu picioarele scufundate în apă. Puteți chiar să vă așezați sub cascada blândă și să simțiți cum apa țâșnind vă cuprinde. Bufetul de prânz nu trebuie ratat (11:00 și 14:00).
Restaurant submarin, MaldiveAcest restaurant se află la 16 picioare sub pământ și este realizat în întregime din sticlă, astfel încât mesenii să se poată bucura de o vedere de 180 de grade asupra oceanului deasupra lor, cu ape albastre, rechini și raze manta. Dacă vizitați Restaurantul Ithaa Undersea din Maldive, așteptați-vă să plătiți mai mult de 210 USD pentru prânz și aproximativ 325 USD pentru cină, constând din bucătăria europeană contemporană. Meniul lor de 6 feluri include mâncăruri precum pastele tartare de creveți Carabineros, homar de recif umplut și chipsuri de pătlagină cu gravlax de ou de prepeliță.