Experiente memorabile in Romania

  • Sâmbătă, 9 Mai 2020
  • Turism
  • Publicat de
Balea Lac Balea Lac

Romania este una dintre destinatiile turistice care castiga din ce in ce mai multa apreciere in lume, in special datorita experientelor autentice de care se pot bucura turistii. In articolul de mai jos va recomandam cele mai bune 3 experiente frumoase pe care nu trebuie nu trebuie sa le ratati in acest an. Pentru ca mijlocul principal de deplasare este autovehiculul afla cu calculator distante rutiere date inportante despre urmatoarea ta calatorie.

1. Balea Lac

Hotelul Balea Lac a devenit de peste un deceniu una dintre cele mai populare atractii de iarna din Romania. Intr-o atmosfera incantatoare, in muntii Fagaras, o noapte petrecuta la Hotelul Balea Lac poate fi comparata cu o calatorie in tara minunilor.

In fiecare an, hotelul este construit din blocuri masive de gheata, extrase din lacul Balea si sculptate cu maiestrie pentru a forma camerele acestui hotel unic. De asemenea, in fiecare an propune o tema diferita, iar tema acestui an va fi Frozen Love. Deci, daca nu va este frica de temperaturile scazute si doriti sa vedeti cum este sa dormiti o noapte la acest hotel, ar trebui sa profitati la maxim de sezonul de iarna, deoarece hotelul este deschis doar in aceasta perioada.

2. Cimitirul Vesel de la Sapanta

Sigur, probabil ca nu ati fi identificat un cimitir ca atractie turistica, dar Cimitirul Vesel din Sapanta, un sat din regiunea Maramuresului este foarte diferit de ceea ce asteptati sa vedeti in cimitirele obisnuite. Traditia de a face cruci de lemn colorate, cu epitafii pline de umor a fost pornita de un artist traditional local, Stan Ioan Patras, care a dorit sa arate un mod diferit de a experimenta pierderea unei persoane dragi, onorandu-i memoria intr-o maniera usoara.

Epitafele dezvaluie detalii despre viata celor care au murit intr-un mod plin de umor, fara a fi lipsite de respect. Cimitirul Vesel a devenit oarecum un muzeu in aer liber de arta traditionala, expus prin crucile albastru-stralucitor si picturile lor. Ar trebui sa stiti ca exista o taxa de intrare, la fel ca intr-un muzeu obisnuit.

3. Vulcanii Noroiosi

Mama Natura a inzestrat dealurile si muntii Carpatilor cu minuni unice, iar Vulcanii Noroiosi din judetul Buzau sunt poate cel mai elocvent exemplu. La nivel global, exista aproximativ o mie de astfel de fenomene, fiind foarte rare in Europa. Romania, in rezervatia naturala din Buzau, se mandreste cu singurii Vulcani Noroiosi in Europa.

Vulcanii Noroiosi sunt movile conice care formeaza la suprafata pamantului prin eruptia gazului natural care isi croieste drumul de la adancimi de aproximativ 3.000 de metri pana la suprafata pamantului printr-un strat de sol argilos, in combinatie cu apele subterane. Eruptia unui astfel de vulcan formeaza conurile la suprafata si creeaza un peisaj care s-ar fi putut compara cu suprafata Lunii.