Exfolierea - ce este si cand sa apelezi la ea

  • Duminică, 10 Ianuarie 2021
  • Diverse

Exfolierea este un procedeu adesea intalnit in rutina unei persoane. Din punct de vedere al destinatiei, cat si al modului de actiune, exista doua tipuri de procese de exfoliere - exffolierea mecanica sau chimica, respectiv exfolierea tenului si cea a corpului.

Pentru ambele tipuri de procese de exfoliere se regasesc pe piata produse specifice, astfel incat sa putem obtine rezultatele cele mai bune. Exfolierea contribuie atat la indepartarea celulelor moarte, cat si la circulatia sangvina, astfel incat pielea va ramane mai curata si mai catifelata. Deopotriva, exfolierea chimica este mai bine vazuta de catre specialisti de catre cea mecanica, ce este adesea mult prea agresiva pentru piele, in special pentru cea sensibila.

 

Exfolierea pielii ar trebui realizata saptamanal, o data pe saptamana, astfel incat aceasta sa nu aiba un impact negativ si sa sensibilizeze pielea mult prea tare, prevenind in acelasi timp blocarea porilor cu o serie de impuritati ce pot stimula aparitia cosurilor, a comedoanelor etc. Practic, prin exfoliere putem preveni aparitia unor afectiuni mult mai grave si mai dificil de tratat, atata timp cat intregul proces este realizat corespunzator si cu produsele potrivite.

 

Este de mentionat si faptul ca orice tip de exfoliere trebuie precedata si de o rutina corespunzatoare de ingrijire. Nu ar trebui sa lipseasca cremele hidratante si/sau calmante, dar si SPF-ul (cu precadere cand vorbim de exfolierea chimica).