EVENIMENTE TURISTICE DIN 2019

  • Luni, 17 Februarie 2020
  • Turism
EVENIMENTE TURISTICE DIN 2019 EVENIMENTE TURISTICE DIN 2019

Anul trecut industria a asistat la câteva evenimente turistice importante, care sunt mai mult decât susceptibile să afecteze viitorul industriei. Orice companie de turism ar trebui să cunoască consecințele probabile ale evenimentelor pentru a-și concentra eficient eforturile de marketing.  

Prăbușirea lui Thomas Cook

Datorită prestigiului și cifrei lor de afaceri, Thomas Cook era una dintre companii, care părea indestructibilă. Totuși, totul se schimbă și după 178 de ani în afaceri, s-a prăbușit.

Compania era un grup care deținea mai mulți operatori de turism, cinci companii aeriene cu 100 de aeronave, 186 hoteluri și stațiuni de marcă proprie și o rețea de mii de agenții. În total, Thomas Cook a angajat 21.000 de oameni în 16 țări diferite. Doar în 2018, grupul a avut 22 de milioane de clienți.

Veste a sosit Lovitura de la 23 septembrie 2019, atunci când compania a depus pentru lichidarea obligatorie, iar 150.000 de turisti din Marea Britanie au rămas blocați.

Consecințele acestui eveniment turistic vor avea cu siguranță un impact asupra viitorului. Clienții și furnizorii vor fi mai atenți cu privire la stabilitatea operatorilor de turism. Prăbușirea a redus numărul de locuri aeriene disponibile pe piață și, astfel, a scăzut prețurile biletelor.

Totuși, colapsul a afectat chiar și țări întregi. În Grecia, de exemplu, compania a adus peste 1 milion de turiști britanici în țară. Prăbușirea companiei ar putea costa Grecia între 250 și 500 de milioane de euro. O situație similară este în Insulele Canare și Baleare, unde grupul a reprezentat 25% și, respectiv, 15% din toți vizitatorii. Tunisia și Gambia sunt alte țări afectate de prăbușire, deoarece numeroase hoteluri acolo au avut acorduri exclusive cu compania de turism.

În schimb, concurenții vor beneficia de prăbușirea lui Thomas Cook. TUI, în special, va beneficia de vidul lăsat de companie, dar grupul german va trebui să își accelereze digitalizarea și vânzările directe. Agentul de turism independent Hays Travel a fost cel mai vizibil beneficiar. Hays a achiziționat toate cele 555 de agenții de turism de vânzare cu amănuntul din Marea Britanie ale lui Thomas Cook și, până la sfârșitul lunii noiembrie, a deschis 450 dintre aceste magazine, a oferit contracte permanente celor 2.330 de foști angajați Thomas Cook și a anunțat că intenționează să recruteze încă 1.500 de persoane pentru a prelua numărul total de forță de muncă. la 5.700.

23 Linii aeriene dispărute

În timp ce marile companii aeriene din Europa și Statele Unite rămân profitabile, cele mai mici companii au slăbit, iar 23 dintre ele au intrat în faliment anul trecut. Cele mai răsunătoare falimente au fost Jet Airways în India și Wow Air în Islanda, dar cele care au lăsat cea mai mare impresie asupra noastră au fost XL Airways și Aigle Azur.

Nicio companie nu este ferită de faliment. De asemenea, consumatorii și profesioniștii solicită o mai bună protecție împotriva falimentelor companiilor aeriene. În timp ce grupul Lufthansa sau IAG au devenit mai puternici, Air France-KLM este relativ izolată în Europa de azi. În prezent, există mai multe companii aeriene care luptă pentru a rămâne la linie.

Atunci când unii mass-media au anunțat falimentul Thai Airways luna trecută, președintele companiei, Sumeth Damrongchaitham a refuzat o astfel de știre. Cu toate acestea, cu pierderi de aproximativ 8,2 miliarde de euro (280 de miliarde de baht) în prima jumătate a anului 2019, viitorul companiei nu este destul de pozitiv.

Alitalia a raportat pierderi de câțiva ani. În 2017, compania aeriană a fost plasată sub supravegherea guvernului italian, dar nu a ajutat prea mult. Prin urmare, guvernul a acordat companiei timp suplimentar până la 31 mai 2020, pentru a încerca să găsească o soluție.

Salvată de la faliment în urmă cu un an, compania aeriană Flybe întâmpină, de asemenea, noi dificultăți financiare. În prezent, se desfășoară discuții între companie și autoritățile britanice pentru a obține credit de urgență. Eventualul faliment ar pune în pericol aproape 2.000 de locuri de muncă.

Un alt guvern, care a trebuit să interfereze pentru a ajuta compania aeriană națională a fost guvernul sud-african. La sfârșitul lunii decembrie,  South African Airways a obținut un nou plan de salvare. Foarte îndatorată de ani buni, compania datorează în prezent aproximativ 570 de milioane de euro. Aproape 1000 de angajați ai companiei aeriene își vor pierde locul de muncă ca măsură de economisire.

Norwegian Airlines luptă, de asemenea, pentru supraviețuirea sa, luptând cu datoriile estimate la peste 3 miliarde de euro în 2019. Compania, care a lansat un plan de economisire a 100 de milioane de euro, plănuiește, de asemenea, economii suplimentare până în 2021

sursa: https://www.tourism-review.com/