Esti student? iata ce trebuie sa faci noaptea dinaintea unui examen

Esti student? iata ce trebuie sa faci noaptea dinaintea unui examen Esti student? iata ce trebuie sa faci noaptea dinaintea unui examen

Sezonul de examene este stresant în general, acesta nu este un secret. Să studiezi și să încerci să memorezi cât mai multe informații posibil, să scrii ceea ce par niște note fără sfârșit... Poate fi foarte copleșitor. Ei bine, o să vorbim despre o seară înainte de un examen: ce ar trebui să faci? Poate fi tentant să mergi la extreme și să încerci să absorbi cât mai multe informații posibil. Ca să nu mai vorbim că există o mulțime de oameni care tind să devină foarte anxioși înainte de examene, ceea ce ar putea înrăutăți lucrurile mult. Cu toate acestea, suntem aici pentru a vă spune despre modalitățile prin care puteți reduce această anxietate și vă ajută să obțineți o notă mai bună.

Nu trageți o noapte întreagă

Dacă decideți să faceți un singur lucru cu o noapte înainte de un test, dormiți suficient. Probabil ai mai auzit asta de multe ori, dar somnul este absolut crucial! Când dormi, creierul face noi conexiuni între celule pentru a crea amintiri și informații noi. Fără somn suficient, îți va fi greu să-ți amintești lucrurile în general, să nu mai vorbim de informațiile de care ai nevoie pentru un examen. Cel mai bun pariu este să primești opt ore înainte de un test. Desigur, în zilele în care petreci mult timp studiind, cel mai bine este să dormi mult după aceea pentru a păstra informațiile pe care le-ai absorbit.

Evitați cofeina

Dacă aveți tendința de a consuma cofeină în fiecare zi, atunci vă poate ajuta să vă îmbunătățiți concentrarea și productivitatea. Cu toate acestea, dacă în mod normal nu beți cofeină, să faceți acest lucru în ziua unui test nu este o idee bună - s-ar putea să vă devină nervos și nervos. Ca să nu mai vorbim că consumul de cofeină cu o seară înainte va afecta calitatea somnului într-un mod negativ.

Mănâncă o masă bună

Știm cu toții cât de important este să mănânci sănătos și să obținem toți nutrienții de care avem nevoie în mod regulat. Ceea ce mănânci poate avea un efect direct asupra multor lucruri, dintre care unul este nivelul de energie. Din acest motiv, cel mai bine este să mănânci o masă sănătoasă cu o seară înainte de un test. Evită lucruri precum pizza și suc. În schimb, optează pentru pește la grătar cu câteva legume la abur în lateral. Poate chiar să ai câteva fructe amestecate la desert. Mâncarea grea și grasă te va face să te simți mai obosit și mai leneș în dimineața următoare.

Pregătește totul

Cu o seară înainte de test, asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie pentru a doua zi dimineață. Orice materiale cu care trebuie să luați, pregătiți-le cu o seară înainte ca să nu uitați nimic. Fă-ți geanta înainte de a merge la culcare.

Bea apă

Este ușor să uiți să bei apă când ești stresat. În plus, cofeina poate fi deshidratantă, ceea ce face și mai important să bei suficient. Chiar și atunci când sunteți ușor deshidratat, vă poate afecta vigilența și vă poate înrăutăți concentrarea. Pentru a te asigura că bei suficient, ține o sticlă de apă pe birou sau lângă tine pentru a-ți aminti să bei.

Revizuire

Dacă descoperiți că acest lucru vă ajută, programați o revizuire întrebări-răspuns cu un prieten în seara dinaintea testului – asigurați-vă că este devreme seara, astfel încât să aveți timp să vă relaxați. În acest fel, îți vei putea testa cunoștințele și îți vei îmbunătăți încrederea în subiect.