Motivele pentru care oamenii dorm pe podea pot varia. In timp ce unii oameni o fac din motive terapeutice, altii o fac din cauza culturii lor. Altii, sustin ca au un somn de noapte mai bun si se simt mai inviorati dimineata. Indiferent daca dormitul pe podea este bun pentru dvs. sau nu, asta depinde foarte mult de motivele din spatele alegerii dvs. si de pregatirile pe care le faceti.
Este bun dormitul pe podea?
In functie de starea de sanatate a unei persoane, raspunsurile pot fi atat da cat si nu. In timp ce unii oameni se simt destul de confortabil dormind pe podea, altii gasesc adesea experienta cu adevarat dureroasa. Istoria a aratat ca multe culturi practica dormitul pe podea, iar multi inca o fac astazi, astfel incat preferintele pot fi culturale si personale.
Uimitor, informatiile stiintifice sunt foarte greu de gasit pe aceasta tema. Ceea ce se stie este ca saltelele moi nu ofera un fel de suport care sa conduca la o postura adecvata in timpul somnului si creste adesea sansele de aliniere necorespunzatoare a coloanei vertebrale. A dormi pe o suprafata tare poate fi foarte benefic pentru spate si coloana vertebrala, deoarece va mentine spatele drept. Cei care au incercat acest lucru spun ca au considerat ca este extrem de benefic si se trezesc cu mai putina durere de spate decat inainte. In mod ideal, cel mai bun mod este sa stati pe spate fara a avea o perna pentru a va mentine coloana vertebrala in pozitia cea mai neutra posibila.
Apoi sunt cei care aleg sa doarma pe podea din motive ergonomice si culturale. Ei cred ca sanatatea si somnul sunt strans legate si se sustin reciproc. Japonezii sunt un bun exemplu in acest sens. Multi cred ca prin exercitii si alte practici, cum ar fi dormitul pe o suprafata tare, ajuta la alinierea si circulatia coloanei vertebrale, ducand astfel la o viata mai sanatoasa si mai productiva. In Japonia este inca foarte comun sa dormi pe un tatami sau un futon intins pe podea.