Eliminarea Cartitelor: Ghid Complet pentru Grădini, Gazoane și Zonele Generale

Eliminarea Cartitelor: Ghid Complet pentru Grădini, Gazoane și Zonele Generale Eliminarea Cartitelor: Ghid Complet pentru Grădini, Gazoane și Zonele Generale

Cartitele pot fi o prezență problematică în diverse medii, de la grădini de legume la gazoane și până la zonele generale din curte. În acest ghid complet, vom explora metode eficiente pentru a gestiona și elimina aceste animale subterane nedorite, scrie www.agromedic.ro

1. Grădini de Legume: Lupta împotriva Cartitelor

În grădinile de legume, cartitele pot provoca daune semnificative rădăcinilor plantelor. Iată câteva strategii eficiente:

 • Jet de apă: Inundați galeriile cu apă pentru a forța cartitele să iasă la suprafață. Acest lucru le face mai vulnerabile și ușor de îndepărtat.

 • Capcane Specifice: Utilizați capcane speciale pentru cartite plasate în jurul galeriilor principale. Acestea sunt utile pentru capturarea cartitelor înainte de a provoca daune majore.

 • Plante Repelente: Introduceți plante repelente precum narcisele în grădină pentru a descuraja cartitele să se apropie de legumele dumneavoastră prețioase.

2. Curți cu Gazon: Cum Să Scăpăm de Cartite

Gazonul poate fi afectat de activitatea cartitelor, lăsând gazonul dărâmat și afectând aspectul curții. Iată cum să gestionați această problemă:

 • Identificarea Tunelurilor: Găsiți tunelurile și galeriile și umpleți-le cu pământ, încercând să forțați cartitele să părăsească zona.

 • Dispozitive de Capturare: Folosiți dispozitive de capturare manuală pentru a extrage cartitele și a le relocă în altă zonă.

 • Repelenți Naturali: Utilizați substanțe precum uleiul de ricin sau extractul de usturoi pentru a descuraja cartitele de la a rămâne în gazon.

3. Cartitele în General: Caracteristici și Metode de Control

Când vă confruntați cu cartitele în diverse zone din curte, iată cum puteți aborda problema în mod general:

 • Prevenirea Intrărilor: Instalați un gard subteran rezistent pentru a bloca accesul cartitelor în curte.

 • Gestionarea Apei: Asigurați-vă că zona nu este excesiv de umedă, deoarece cartitele preferă solurile uscate.

 • Utilizarea Repelenților Comerciali: Pulverizați repelenți speciali în jurul tunelurilor și intrărilor pentru a descuraja cartitele să rămână în zonă.

  4. Granule pentru alungarea Cârtițelor

  Este un produs granular, 100% natural folosit pentru a îndepărta cârtițele. Produsul nu omoară și nu rănește cârtițele, acestea fiind protejate de lege, având doar un efect de îndepărtare. Citeste mai multe AICI

Alegerea Metodelor Potrivite

Eliminarea cartitelor necesită o abordare atentă și consecventă. Alegerea metodelor depinde de gradul de infestare și preferințele individuale. Prin aplicarea acestor strategii specifice pentru fiecare mediu, puteți să vă bucurați de o curte și de grădină fără prezența nedorită a cartitelor.