Efectele negative ale dietelor si suplimentelor “minune”

Kilograme in plus care-ti afecteaza mobilitatea, fizicul si sanatatea? Ei bine, nu e nicicum usor sa scapi de ele, cu toate ca pe piata vei gasi milioane de suplimente alimentare si diete care-ti promit marea cu sarea. Inainte sa le incerci ar trebui cu precadere sa-ti pui problema efectelor adverse pe care acestea le pot avea, care nu sunt nicidecum putine.

 

Dietele, in primul rand, pot da randament doar pe perioada dietei efective astfel ca ulterior, la finalizarea acestora exista foarte mult riscul ca greutatea sa creasca simtitor si intreg procesul sa fie in van. Sa nu uitam de altfel ca dietele alimentare impun renuntarea la o serie de alimente dupa care adesea tanjim si de care cel mai probabil ne vom bucura ulterior. Corpul e facut sa asimileze toate alimentele disponibile in zilele noastre in mod natural, iar anumite lipsuri date de o dieta sau prezenta unor anumite alimente pot duce la aparitia unor probleme de sanatate sau sa le agraveze pe cele existente pe care nu le cunoastem.

 

Deopotriva, suplimentele alimentare au in mare rolul de a taia pofta de mancare, lucru care ar putea deregla sistemul digestiv. In plus, compozitia chimica a acestora pot interfera cu cea a unor medicamente, ducand la numeroase efecte adverse.

Asadar, cel mai pun program de slabit il veti obtine sub indrumarea unui nutritionist