Dragostea si sexul merg cel mai bine impreuna

Orgasmul si prostata: aceeasi lupta?

In afara unor eventuale efecte asupra inimii, se pare ca sexul ar avea un efect benefic asupra prevenirii aparitiei cancerului. Astfel, un studiu japonez realizat in 1990 asupra unui esantion de 100 de barbati pe o perioada de trei ani a demonstrat o sacadere a riscului de cancer de prostata legat de frecventa mai ridicata a orgasmelor. Totusi, acelasi studiu mai arata si o crestere a acestui risc in cazul unei activitati sexuale sustinute intre 30 si 50 de ani…

Efectul relatiilor sexuale asupra prostatei a fost studiat si din perspectiva abstinentei. In acest sens, in 1981 cercetatorii americani au facut un studiu asupra ratei mortalitatii in urma cancerului de prostata la un numar de 6226 preoti catolici din statul New York. De aceasta data rezultatul nu pledeaza in favoarea relatiilor sexuale: numarul deceselor provocate in urma cancerului de prostata a fost de doua ori mai mic in cazul preotilor catolici fata de cifrele statistice. Aceleasi valori scazute a inregistrat si rata mortalitatii in urma cancerului de colon sau rectal sau in cazul cancerului pulmonar.

Avetiva ca fratii…

Un alt studiu american a fost realizat in 1996 asupra unui numar de 2573 calugarite catolice avand varsta cuprinsa intre 50 si 84 de ani. De aceasta data, rezultatele au aratat o crestere a incidentei cancerului mamar si genital. Oamenii de stiinta au gasit urmatoarea explicatie: de vina ar fi absenta unei sarcini si nu lipsa relatiilor sexuale. In toate aceste cazuri, igiena de viata a preotilor sau a calugaritelor difera in multe aspecte de cea a cetateanului mediu. Se pare ca abstinenta nu poarta intreaga responsabilitate a acestor observatii statistice.

Jocul mainilor…

In fine nu trebuie uitat preludiul care isi aduce si el contributia la sanatatea organismului uman. Cel putin asa ne sugereaza un cercetator australian. In opinia acestuia, stimularea mameloanelor la femeie in urma caruia se elibereaza un hormon numit ocitocina ar putea preveni aparitia cancerului la san. Studiul sau precizeaza ca ocitocina este eliberata in cantitate mare in timpul orgasmului, activitatea sexuala avand, asadar, un rol protector impotriva cancerului mamar. Toate aceste studii s-ar parea ca pledeaza pentru o frecventa crescuta a relatiilor sexuale, ceea ce ar fi benefic pentru organism. Totusi, daca sunteti hotarati sa va ingrijiti sanatatea de acum inainte… ganditi-va si cum sa va protejati.