Displayul telefoanelor: de ce este aproape intotdeauna mai bine sa cumperi unul mai mare?

Daca vorbim de ecranul telefoanelor, atunci cu siguranta dimensiunea este un punct important care iti poate influenta decizia de cumparare. Un telefon nu este un simplu telefon in ziua de azi. Dupa cate se pare ne miscam tot mai multe spre era phabletelor - care sunt niste de fapt niste hibrizi telefon - tableta. Cand au fost introduse telefoanele mobile, cei mai multi dintre noi inca foloseam calculatoarele desktop, deci ideea ca un telefon ar putea inlocui intr-o zi acel desktop nici nu era in mintea noastra.

Cand Apple a introdus primul telefon iPhone in 2007, si alti producatori s-au gandit sa vina cu noi design-uri care sa modeleze aspectul Apple - inclusiv afisajul de 3.5 inch. Apple a dominat mai mult mai mai putin piata pana in 2010, cand modelele Galaxy S si Droid au introdus in cele din urma niste telefoane ce au deveni o concurenta reala. Inainte de 2011, celemai multe ecrane erau intre 2.5 si 4 inch, insa dupa 2013 displayurile mai mici de 4 inch au cam disparut.

Iata cu ce te poate ajuta efectiv un telefon cu un display mai mare:

Cel mai evident avantaj este ca ecranul mai mare permite afisarea mai multor texte, lucru util daca navighezi destul de mult in online. Un ecran mic este util daca trimiti mesaje text sau efectuezi apeluri, dar daca incerci sa citesti un text pe un site web, atunci acesta devine dintr-o data un mare inconveniente. Ecranele mici functioneaza pentru sarcini rapide, dar daca utilizezi telefonul pentru mass-media, cel mai probabil vei dori un model cu ecran mai mare.

- Camera si poze. Un ecran mai mare nu va imbunatati automat calitatea pixelilor fotografiilor, dar cu siguranta va optimiza compozitia.

- Discutiile video si Face time - vor fi imbunatatite, pentru ca scopul final este sa te faca sa ai sentimentul ca esti de acolo.

- Jocuri pe telefon. Poti urmari mai usor actiunea unui joc pe un ecran mai mare. Acest lucru inseamna automat ca vei avea o precizie mai buna, pentru ca va fi mai usor sa vezi unde trebuie sa dai click. Apoi, icon-urile nu vor mai fi ingramadite, ceea ce inseamna ca va fi mai greu sa apesi un buton gresit.

- Un ecran mai mare inseamna de asemenea o acuratete mai buna. De exemplu, daca vorbim despre tastatura sau despre alte optiuni URL - cum ar fi Tag Photo din Facebook, View Full Size etc -  cand sunt toate inghesuite, precizia are din ce in ce mai mult de suferit.

- Filme. Daca ai incercat vreodata sa vizionezi un filmulet pe telefon, atunci stii despre ce vorbesc. Nu mergem la cinema pentru pretul super-umflat al pungii de floricele, ci pentru ecranul acela imens.