Dintre cele mai picante alimente din lume

Dintre cele mai picante alimente din lume Dintre cele mai picante alimente din lume

Manancatorilor aventurosi le place de obicei sa incerce multe tipuri diferite de alimente. O categorie deosebit de populară de explorare este alimentele picante. 

Dacă ești un gurmand curajos, te invităm să încerci unele dintre cele mai picante alimente la care ne putem gândi. Să începem! 

1. Bhut Jolokia

De asemenea, poartă numele de  ardei fantomă , Bhut Jolokia este originar din India. Se spune că este de peste 100 de ori mai puternic decât jalapeño și are de 10 ori mai mult decât habañero. 

Nutriționiștii și profesioniștii din domeniul sănătății avertizează că acest ardei iute are un punch atât de picant, încât administrarea mai mult decât un gust s-ar putea dovedi dăunătoare sănătății tale.

2. Scorpionul Trinidad

Scorpionul  Trinidad  este originar din insula Caraibe care îi poartă numele. Potrivit cercetărilor, acest ardei conține o potență echivalentă cu o doză întreagă de spray cu piper de calitate pentru aplicarea legii. 

Dacă sunteți suficient de curajos pentru a mânca mai mult de câteva mușcături, este posibil să aveți amorțeală în gură, urmată de vezicule care ar putea persista până la câteva zile.

3. Fidea de foc

Fidea de foc  sau Bokkeum Myun sunt atât de puternici încât oamenii cad în genunchi imediat după ce îl consumă.

4. Naga Chili

Originar din națiunea Bangladesh,  Naga Chili  este unul dintre cei mai picante ardei din lume. Dacă îndrăznești, consumul unui chili întreg ar putea duce la amorțeală a limbii care durează cel puțin o zi întreagă.

5. Vindaloo

Vindaloo este un preparat din carne originar din India. Este condimentat cu aroma de bază indiană, curry puternic și Naga Chiles.

Unii bucătari indieni etichetează pachetele cu acest produs cu un avertisment pe care scrie „Volcanic Vindaloo”.

6. Phaal

Una dintre cele mai puternice variante de curry,  Phaal  este atât de puternic încât bucătarii trebuie să ia măsuri de siguranță adecvate pentru a-l pregăti. Vaporii din acest aliment, care include nenumărate Naga Chiles, sunt suficient de puternici pentru a vă deteriora potențial mucoasa plămânilor. 

Dacă ești suficient de îndrăzneț pentru a găti acest fel de mâncare, va trebui să investești într-o mască de gaz.

7. Neva Pad Prik

Originar din țările din sud-estul Asiei, cum ar fi Indonezia și Thailanda,  Neva Pad Prik  este un fel de mâncare făcut din carne de vită feliată, condimentată cu ingrediente precum usturoiul și eșalota. Cu toate acestea, principalul furnizor de căldură este ardeiul arzător.

8. Sichuan Hot Pot

Populare în Mongolia și China, ingredientele acestui fel de mâncare fierbinte includ legume și carne tocată. Acestea fiind spuse, ceea ce face ca  Sichuan Hot Pot  o delicatesă care arde limba este un amestec semnificativ de ceapă, usturoi și ardeiul extrem de iute de Sichuan.

9. Tom Yum

Această supă este renumită în Thailanda. Deși este format dintr-o colecție de fructe de mare, carne și legume, bulionul de  Tom Yum  este componenta care câștigă acest fel de mâncare un loc pe această listă. Este făcut din ardei Bird's-Eye.

Mulți experți culinari cred că acesta este printre cele mai condimentate alimente din lume.

10. Papa A La Huanvaina

Papa A La Huancaina  este un tip de salată originar din Peru. Ingredientele principale sunt cartofi fierți, măsline negre și ierburi. Aceste articole simple sunt stropite cu un sos cremos de Huancaina, făcut în principal din ardeii Amarillo extrem de puternici.

11. Aripi de pui sinucide

Populare în Statele Unite ale Americii,  aripioarelor de pui sinucigașe  primesc acest nume de rău augur datorită ingredientelor sale. Sunt făcute dintr-un amestec de fulgi de ardei iute, ardei iute tocați și sos Tabasco. Oricare dintre aceste ingrediente este suficient pentru a-ți încălzi stomacul pentru ceva timp. Toate trei împreună ar putea fi o combinație letală pentru gura ta.

12. Wot

Wot  este un fel de mâncare etiopian care este literalmente făcut din kilograme de ceapă, ghimbir și usturoi. De asemenea, folosește berbere, un amestec pudrat de diverse condimente evidențiate de ardei iute.

13. Griot Cu Sos Ti-Malice

Ingredientul principal al acestui fel de mâncare haitian este spatele de porc. Acestea fiind spuse, ceea ce îi face pe Griot With Sauce Ti-Malice un loc pe această listă este faimosul său sos iute. Pentru a pregăti sosul, amestecați ardei murați picant, ardei habanero și oțet de mere. Profesioniștii culinari sugerează că acest fel de mâncare este printre cele mai picante din lume.

14. Pui Jerk

Un element de bază din bucătăria jamaicană,  puiul jerk , conține mirodenii aromate precum cimbru, cuișoare și scorțișoară. Cu toate acestea, felul de mâncare are și ingrediente puternice, cum ar fi ceai verde, habaneros și usturoi.

15. Kimchi

S-ar putea să credeți că un fel de mâncare de tofu ornat cu ciuperci, usturoi și ceapă ar putea fi suficient de puternic. Cu toate acestea,  kimchi , o faimoasă mâncare coreeană, conține o cantitate substanțială de ardei iute roșu. Mai mult decât atât, de obicei serviți preparatul fierbinte, adăugând experiență.

16. Wiggum Chili

Originar din Statele Unite,  Wiggum Chili  este o tocană de carne de bază, cu o excepție semnificativă. Condimentul principal pentru acest fel de mâncare este ardeiul Quetzlzacatenango. Sunt atât de fierbinți încât unii spun că ar putea provoca halucinații celor care le încearcă. Deci, mâncați pe propriul risc.

17. Otak Otak

La suprafață, ingredientele principale ale  Otak Otak par destul de inofensive. Acestea includ tapioca și peștele de fond, care sunt învelite cu frunze de banană pentru a forma o prăjitură. Condimentele folosite pentru fel de mâncare sunt pudra de curry, o varietate de ardei iute puternici și galanga, o rădăcină cu aromă de piper.