Diferitele tipuri de riduri

Diferitele tipuri de riduri Diferitele tipuri de riduri

Gura

Diferitele tipuri de riduri

Ridurile sunt concentrate pe zonele fragile ale fetei: gura si ochii, la fel ca si ovalul fetei sunt pandite de relaxarea si pierderea tariei.

Riduri adanci

Sunt ridurile cele mai lungi si mai largi, depasind 0,05 mm in adancime. Este vorba de striatii in general verticale, situate pe obraji si pe zonele inferioare ale fetei (barbie, gusa). Ele se pot dezvolta in zona labei de gasca sau intre sprancene.

Riduri vizibile

Prin solicitari de miscari repetate, tesuturile vor imprima riduri care, putin cate putin se vor sapa.

  • Laba de gasca: e datorata unui muschi solicitat in timpul nasului
  • Ridurile dintre sprancene sau ridurile Ieului: sunt datorate muschiului care apropie linia mediana, mai ales in timpul concentrarii sau expresiei durerii.
  • Ridurile transversale de Ia radacina nasului: sunt legate de muschiului care serveste in exprimarea maniei, agresivitatii sau a neincrederii.

Riduri de suprafata

Ridurile transversale de la radacina nasului: ele sunt legate de muschiul care exprima agresivitatea, mania sau neincrederea.

Unde isi traseaza ridurile de suprafata brazdele? Gura

Mereu in miscare, gura rade, surade, se musca, se bosumfla sau face grimase, ceea ce provoaca putin cate putin riduri. Acestea sunt in mod special expuse (vulnerabile) pentru ca sunt in intregime lipsite de glande sebacee si dotate cu o piele ultrafina. Mai mult, frigul, vantul si soarele sunt agresiunile cele mai dure pentru buze. Trebuie sa tratam conturul lor cu ingrijiri adaptate naturii pielii si, bineinteles, sa le protejam de frig si soare. Daca buzele dumneavoastra sunt crapate sau cojite, utilizati un stick special.

Ochii

Primele semne ale imbatranirii cutanee sunt ridurile si riduletele de Ia ochi. Acolo, pielea e extrem de fina: ea este de 0,5 mm fata de 2 mm pe restul fetei. Ea se deshidrateaza de 2 on mai mult, iar derma care o sustine este mult mai putin groasa decat in alta parte. Cu 22 de muschi de Ia ochi si 10000 de clipituri pe zi, aceasta piele este mai mutt expusa la miscare.

Ovalul fetei

Imbatranirea ovalului fetei sau a gatului se caracterizeaza printr-o pierdere de tarie care conduce din ce in ce pielea la relaxare.

Taria pielii consista in organizarea fibretor colagenului si a elasticitatii in cadrul dermei. Aceasta organizare poate fi degradata prin atacul radicalilor liberi daca, cu varsta, sistemele de protectie antiradicale sunt depasite. Derma isi pierde calitatile mecanice in fata deformarilor si se coleaza mai putin pe osatura fetei.

De ce imbatranim?

Astfel, dermatologii au descoperit prin observatii si studii experimentale ca UV cotidiene ale luminii zilei sunt responsabile pentru mai mutt de 2/3 din imbatranirea pielii. Tocmai imbatranirea photo­induit se adauaa imbatranirii celulare naturale a Pielii