Dictionar de vise - vise comune explicate

Dictionar de vise - vise comune explicate Dictionar de vise - vise comune explicate

In ciuda credintelor bine documentate ale lui Freud, interpretarea viselor nu este o metoda simpla. De fapt, majoritatea oamenilor de stiinta si psihologii moderni accepta visele si semnificatiile lor ca mistere nesolutionate. Indiferent, exista cateva vise extrem de comune pe care le avem cu totii.

Desi majoritatea psihologilor nu sunt de acord cu starea actuala de interpretare a viselor, oamenii inca aleg sa consulte asa-numitii experti in vise. De multe ori, acesti analisti nu sunt de acord. Pentru a obtine o imagine clara, vom examina punctele de vedere ale patru autori. Lauri Loewenberg a scris trei carti pe acest subiect si a aparut in The Dr. Oz Show si Anderson Cooper 360. Ian Wallace este un psiholog de vis care a scris The Complete A to Z Dictionary of Dreams. Russell Grant a publicat The Illustrated Dream Dictionary, care leaga simbolurile din vise cu viata reala. In cele din urma, Lauren Lawrence are o coloana din New York Daily News cu privire la analiza viselor si a fost gazda emisiunii Celebrity Nightmares Decoded. Pe baza acestor patru surse, iata cateva vise si interpretari comune. Citeste tot articolul.

Caderea

Loewenberg numeste acest vis un ,,steag rosu din subconstientul tau". Ea crede ca acest vis este comun la persoanele care au o problema majora de viata cu munca, relatiile sau in alta parte. Lucrarile Grantului sunt in acord cu acest punct de vedere, citand chiar si aceleasi exemple.

Caderea dintilor

Expertii nu prea sunt de acord cu privire la acest lucru. Wallace priveste dintii ca simbol al puterii si increderii. Acest vis este, probabil, un semn ca ceva s-a intamplat in viata visatorului care l-a determinat sa-si piarda increderea. Potrivit lui Grant, dintii sunt un om prost si reprezinta o relatie rupta. Lawrence are un raspuns freudian la acest vis. Pentru femei, crede ca visul este un exemplu de implinire a dorintelor - vor sa ramana insarcinate. Pentru barbati, este o dorinta de stimulare sexuala.

Aparitia in anumite locuri dezbracat

Expertii sunt in mare masura de acord ca acest vis reprezinta vulnerabilitatea si anxietatea. Cercetarile lui Wallace dezvaluie ca acest vis este ,,comun pentru persoanele care au acceptat o noua propunere, plecate la un nou loc de munca sau care apar in locuri publice".

Moartea

Interpretarea lui Lawrence este ca acest vis ,,dezvaluie dorinta de a incheia ceva in viata: o relatie, un loc de munca, o  cariera sau chiar trecutul." Dictionarul Grant subliniaza ca acest vis nu este neaparat un cosmar. Mai degraba, el afirma in mod repetat ca este un vis menit sa incurajeze o persoana sa inceapa un nou efort sau un nou inceput.

Intalnirea cu o celebritate

Wallace il numeste drept unul dintre visele pe care clientii sai le au cel mai mult. El considera ca celebritatea reala este relevanta si poate dezvalui ce talente valorizeaza visatorul. In Dream on It, Loewenberg scrie ca celebritatile sunt un simbol al unei nevoi personale de recunoastere.

Visul in care cineva te urmareste

In ciuda sentimentului de cosmar al acestui vis, Wallace il considera un semn pozitiv. El considera ca acest vis ar incuraja visatorul sa se confrunte in cele din urma cu o problema care i-a fost atarnata peste cap. Loewenberg intalneste acest vis mai des la femei decat la barbati.

Partenerul te inseala

Cele mai multe dintre aceste autoritati sunt de acord ca acest vis nu ar trebui sa fie considerat drept clarviziune. Potrivit lui Loewenberg, ,,Visul ca te inseala partenerul se intampla atunci cand partenerul tau petrece prea mult timp si atentie pentru ceva care nu te implica." In mod similar, Lawrence observa ca lipsa de incredere intr-o relatie romantica tinde sa starneasca acest vis.

Visul in care intarzii la un eveniment important

Acest vis ar putea fi un semn ca cineva este coplesit si ca face prea mult, potrivit Wallace. Pe o nota conexa, Grant interpreteaza aceasta latenta ca un avertisment: ,,Nu faceti promisiuni pe care nu le puteti pastra."

Visul in care zbori

Wallace sustine ca visul incurajeaza o persoana sa renunte la problemele actuale si sa permita ca lucrurile sa ,,curga in mod natural". In mod similar, zborul este un semn ca exista o situatie de control in viata reala, potrivit Grant.