Dezvoltare,evulutie,educatie

  • Sâmbătă, 13 Martie 2021
  • Familie

Comportamentul copilului

Este greu,foarte greu sa fii astazi parinte,intr-o societate in care reperele devin din ce in ce mai rare,dar in care tentatiile, atat pentru copii cat si pentru adulti,se inmultesc!Aceasta rubrica are ambitia sa ii ajute in aceasta grea sarcina.Prezentandu-le un evantai larg de informatii si de sfaturi specializate,ea le ofera parintilor mijlocul de a fi informati,de a fi prezenti in lumea contemporana a educatiei si posibilitatea sa isi organizeze mai bine viata cotidiana pentru a face fata comportamentului oricarui copil.

Dezvoltarea

Contrar celor ce se spuneau odinioara,nimic nu este definitiv inaintea varstei de sase ani. Inteligenta este in evolutie permanenta si se formeaza pe parcursul zilelor si a anilor.De la dezvoltarea memoriei la judecata,trecand prin invatarea limbilor,totul sau aproape totul depinde de atentia pe care i-o acordam zi cu zi copilului.

Pentru a deveni adult,un copil nu trebuie numai sa creasca in greutate si inaltime.El trebuie,de asemenea,sa strabata un lung parcurs pentru a accede la o autonomie completa si deplina.

Scopul acestei rubrici nu este cel de a face din fiecare copil un mic geniu,ci de a-i oferi sansele cele mai bune pentru a-si pune in evidenta resursele personale si de a-si dezvolta calitatile care ii sunt mai putin naturale.Fiecare articol a fost conceput in asa fel incat sa ii ajute pe parinti sa dezvolte zi cu zi capacitatile motrice si senzoriale ale copilului lor,sa ii dezvolte progresele, sa descopere eventualele dificultati si sa il insoteasca mai bine in dorinta lui imensa de a invata.

Educatia

Viata in comunitate este esentiala pentru inflorirea afectiva a fiecarui individ.Dar aceasta implica si un anumit numar de constrangeri si pericole!A-I respecta pe celelalt, a deveni independent, sunt tot atatea lucruri pe care copilul trebuie sa le invete pentru a deveni un adult responsabil si social.Si in acest caz,o atentie corespunzatoare si prezenta grijulie a parintilor,pot face diferenta!

A desena,a citi,a face muzica,a vizita o tara straina, sunt moduri placute prin care un copil isi imbogateste inteligenta si personalitatea.Este, de asemenea,o ocazie unica de a-i deschide ochii asupra planetei,prin descoperirea altor moduri de a trai si de a gandi.

Aceasta rubrica raspunde intrebarilor pe care si le pune fiecare parinte, sugereaza solutii si ii ajuta sa isi adapteze reactiile in orice situatie.Ea reuneste toate caile pentru a face un copil sa descopere placerea de a invata.