Descoperă lucruri surprinzătoare pe care oamenii nu ți le spun despre pisici

  • Duminică, 25 Septembrie 2022
  • Animale

Pisicile au avut întotdeauna un loc special în viața umană. Dacă câinele este cel mai bun prieten al omului, micile noastre feline nu sunt mai puțin apreciate. 

De fapt, ei au fost venerati multă vreme în Egiptul antic și chiar și astăzi ne fac fericiți. Cu toate acestea, există câteva lucruri foarte surprinzătoare pe care nu le știi despre ele.

1. Pisicile își petrec cea mai mare parte a vieții dormind.

Este foarte obișnuit să-ți vezi pisica căzând în brațele lui Morpheus pe o canapea, un fotoliu sau un pat atunci când acesta nu cere mâncare. Și pentru un motiv întemeiat: își petrece două treimi din viață dormind. 

Cercetările au demonstrat că petrec în medie 16 ore de somn pe zi pe parcursul unui an. Și pisoii pot dormi până la 22 de ore pe zi.

o pisică adormită

Totuși, dacă pisicile dorm atât de mult, motivul este că își rezervă energia pentru vânătoare. Mai mult, pisicile, domesticite sau nu, își vor păstra într-adevăr întotdeauna instinctele feline. Chiar dacă vin la tine pentru mâncare, tot vor căuta să se miște. Acest lucru le permite să-și păstreze abilitățile de vânătoare și astfel să-i stimuleze mușchii.

2. Tocurile de pisică au efecte terapeutice

Toarcetul unei pisici are proprietăți terapeutice!

Într-adevăr, este resimțită ca o vibrație de joasă frecvență (20-50 Hz) de către terminațiile nervoase ale pielii. Într-adevăr, aceste frecvențe sonore au un efect pozitiv asupra organismului deoarece declanșează producția de serotonină (hormonul bunăstării) în organism.

Tocurile unei pisici atente

Și asta nu e tot! Când pisicile sunt rănite, toarcă, iar vibrațiile de la aceste toarce le ajută să-și revină mai repede.

3. Pisicile miaună doar pentru oameni.

Ar fi mai corect să spunem că pisicile domestice adulte comunică cu stăpânii lor doar miaunând. Te-ai întrebat vreodată de ce pisica ta miaună des când este cu tine?

Majoritatea pisicilor fără stăpân nu miaună una cu cealaltă, ci miaună la oameni. Vorbind de limbaj, este de fapt o încercare de comunicare între tine și pisica ta.

Când pisica ta miaună, înseamnă că are ceva să-ți spună. Fie că este o mângâiere, un salut, o îmbrățișare sau o simplă conversație.

Deci, dacă vorbești cu pisica ta și îți spui: „Oricum nu înțelege nimic”, te înșeli. Pentru că încearcă să-ți răspundă, dar tu nu-ți dai seama.