Descoperă Frumusețea Culturii din Gorj prin Proiectul "Dezvoltarea Turismului Cultural" și Platforma WebDTC

  • Luni, 14 August 2023
  • Turism
  • Publicat de
Descoperă Frumusețea Culturii din Gorj prin Proiectul "Dezvoltarea Turismului Cultural" și Platforma WebDTC Descoperă Frumusețea Culturii din Gorj prin Proiectul "Dezvoltarea Turismului Cultural" și Platforma WebDTC

Cu ocazia Festivalului – Concurs al cântecului, jocului și portului gorjenesc, care se va desfășura în perioada 14-15 august 2023 la Tismana, suntem încântați să anunțăm lansarea unui proiect ambițios ce urmărește să aducă în prim-plan bogăția culturală și istorică a județului Gorj. Asociația „Dorna Tismana” lansează proiectul „Dezvoltarea și promovarea turismului cultural din Gorj”, alături de platforma WebDTC – Dezvoltarea Turismului Cultural.

Scopul fundamental al acestui proiect inovator este de a amplifica atractivitatea turistică a județului Gorj prin promovarea și evidențierea patrimoniului său cultural și istoric distinctiv. Ne-am propus să îmbogățim experiența turiștilor și să ne adâncim în tradițiile și valorile locale prin organizarea de evenimente culturale și turistice memorabile. În același timp, ne-am propus să dezvoltăm produse turistice culturale inovatoare, adaptate nevoilor și preferințelor turiștilor din diverse colțuri ale lumii.

Despre Platforma WebDTC – Dezvoltarea Turismului Cultural: Platforma WebDTC reprezintă o destinație virtuală unică, unde pasionații de cultură și călătorii pot descoperi farmecul autentic și bogăția culturală a județului Gorj. Aici, suntem hotărâți să promovăm turismul cultural și să subliniem tradițiile locale inestimabile ale acestei regiuni. Scopul nostru este să împărtășim comorile culturale cu turiștii și comunitatea locală, încurajând astfel o interacțiune autentică și profundă cu patrimoniul artistic al Gorjului.

Obiectivele Proiectului: Prin proiectul nostru, ne propunem să realizăm o atmosferă vibrantă și captivantă în județul Gorj, atrăgând turiști din toate colțurile țării și din străinătate. Cu organizarea de evenimente culturale și turistice inovatoare, dorim să scoatem în evidență bogata moștenire culturală a acestei regiuni și să oferim vizitatorilor o experiență memorabilă și autentică.

Parteneriate și Finanțare: Proiectul este implementat cu sprijinul Asociației „Dorna Tismana” și în parteneriat cu FJTG – Fundația Județeană pentru Tineret Gorj. Acest proiect este cofinanțat din bugetul Județului Gorj pentru anul 2023.

Componente Cheie ale Proiectului:

  • Organizarea de evenimente culturale și turistice captivante.
  • Lansarea campaniilor de promovare, inclusiv distribuirea Kit-ului #DTC și a publicației „Dezvoltarea Turismului Cultural”.
  • Dezvoltarea unei comunități dinamice și active de tineri pasionați de artă și cultură.
  • Călătoria Noastră Începe Cu Tine:
  • Invităm publicul să se alăture călătoriei noastre în universul cultural al județului Gorj prin intermediul Platformei WebDTC. Prin acest proiect, ne propunem să promovăm și să dezvoltăm patrimoniul cultural și artistic unic al Gorjului. Fiecare turiștii va contribui la înflorirea culturii și tradițiilor locale.

Descoperă și Împărtășește: Vă invităm să explorați pagina noastră WebDTC pentru a descoperi bogăția culturală a județului Gorj: https://sites.google.com/view/gorjcult

Pe blogul nostru WebDTC, veți găsi articole captivante despre patrimoniul cultural: https://patrimoniucult.blogspot.com

Alătură-te Comunității WebDTC:

Împreună Vom Descoperi și Promova Cultura din Gorj! Alătură-te călătoriei noastre în universul cultural al județului Gorj și descoperă frumusețea și autenticitatea turismului cultural din această regiune. Prin acest proiect, ne propunem să promovăm și să dezvoltăm patrimoniul cultural și artistic unic al Gorjului, iar fiecare turiștii va contribui la înflorirea culturii și tradițiilor locale.

Păstrarea artelor populare & culturii tradiționale* este o datorie si o obligație a noastră a tuturor, pentru ca in lumea aceasta a globalizării exista riscul ca identitatea naționala sa se șteargă. Asociația Dorna Tismana  face un lucru prodigios promovând si valorificând un întreg repertoriu al Patrimoniului Cultural Imaterial din judetul Gorj amenințat de vremurile postmoderne

Echipa Asociației „Dorna Tismana”