Lucruri de stiut cand alegi cazare la mare pe Litoralul Romanesc

  • Luni, 28 Decembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Cazare la mare, Litoralul Romanesc - Cazarepelitoral.ro Cazare la mare, Litoralul Romanesc - Cazarepelitoral.ro

Probabil a trecut cel putin 1 an de cand ai fost plecat in utlima vacanta. Cu siguranta, tinand cont de evenimentele recente la nivel mondial, si anume epidemia de Covid-19, o vacanta perfecta, anul acesta, nu s-a mai numarat pe lista ta de prioritati. Si totusi, nu mai este asa. Poate ca nu poti sa pleci in destinatii exotice sau de lux, dar tara noastra, de altfel frumoasa si cu multe de oferit, te asteapta cu oferte extraordinare, in special pe litoral. Locuri de cazare sunt multe si poti vizualiza o oferta variata pe site-ul https://www.cazarepelitoral.ro/. Aici poti sa vezi intreaga lista de Hoteluri Costinesti sau Hoteluri Mamaia. Acestea sunt locatii unde fluxul de turisiti este, in general mare. Daca doresti statiuni si locuri de cazare mai linistite, poti alege sa cauti lista de Hoteluri Eforie Nord sau Hoteluri Eforie Sud. Pentru ca suntem deja in luna lui cuptor, in statiunile foarte cautate, sansele de a gasi cazare sunt mai mici, insa mai mult mai sigur vei gasi Hoteluri Eforie care sa-ti ofere camere in conditii de igiena impecabile. Insa ce trebuie sa stii cand mergi la mare si cum alegi hotelul? Iata 10 lucruri importante:

 

1. Citeste recenziile

 

Inainte de a alege un hotel de pe litoral, citeste recenziile, in special cele mai recente. Daca cei care au fost acolo s-au declarat multumiti de conditii, atunci poti sa faci si tu o rezervare.

 

2. Nu sta in camera cu mai multe persoane

 

Anul acesta la mare mergi singur sau cu familia. Cu prietenii sau cu grupurile mari vei merge atunci cand va fi posibil si viata se va reintoarce la normal.

 

3. Nu uita de masti

 

Poarta masca atunci cand iti faci check-in-ul si fii atent si la cei din jur. Mastile si manusile pentru personal trebuie sa fie omniprezente la multe hoteluri, iar instalatiile de dezinfectare si servetele dezinfectante trebuie sa fie prezente in toate acest spatii. Daca observi lipsa lor, inseamna ca nu esti in siguranta.

 

4. Nu refuza screeningul

 

Screeningul de temperatura pentru oaspeti si angajati reprezinta o linie de aparare in detectarea unei posibile infectii, si ar trebui sa fie implementat in hoteluri. Nu refuza sa faci acest screening ori de cate ori ti se cere. Un hotel care face acest lucru pentru turisti arata ca managementul si angajatii sunt responsabili.

 

5. Nu te inghesui la receptie

 

Pastreaza distanta, nu numai la receptie, ci in tot hotelul sau alte locatii. Nu mai sunt acele timpuri in care ne bagam in fata si incercam sa fim cat mai aproape de receptie cand facem cazarea. Daca sunt alte persoane in fata ta, atunci asteapta la cel putin 1,5 m distanta, cu masca.

 

6. Evita locurile aglomerate

 

Este greu de facut asta pe litoralul romanesc, care este adesea arhiplin. Insa nu este imposibil. Daca vrei sa mananci la o terasa si locul acela este aglomerat, incearca sa gasesti un alt loc. Acelasi lucru este valabil si pentru plaja. Pastreaza distanta fizica oriunde te afli. Este pentru binele tau si pentru ceilalti.

 

7. Atentie la cei mici

 

Copiii socializeaza mult si cu oricine. Nu este un lucru rau, insa in contextul pandemiei ar trebui sa ii ajuti sa evite acest lucru. Daca nu sunt suficient de mari pentru a intelege situatia, inerca sa le ocupi timpul, astfel incat sa nu se plictiseasca. Copiii nu sunt in pericol, din fericire, conform expertilor, dar pot fi excelenti purtatori ai acestui virus.

 

8. Ai grija cu cluburile

 

Cluburile in aer liber sunt deschise si stim ca iti doresti sa dansezi si sa socializezi. Insa, acum, ar fi indicat, pe cat posibil sa nu frecventezi aceste locuri. Chiar daca sunt in aer liber, riscul de raspandire este mare pentru ca interactiunea poate fi chiar involuntara. Unde exista bauturi si muzica apare dorinta de a vorbi si ne putem pune inutil in pericol.

 

9. Igienizeaza mainile 

 

Acest sfat nu trebuie sa il aplici doar la mare. Totusi, ai grija sa iti igienizezi mainile frecvent, indiferent de locatia in care te afli. Pe litoral vin oameni din toata tara, asa ca nu stii cine a atins o suprafata inaintea ta.

 

10. Fii responsabil!

 

Pe langa respectarea sau atentia sporita la cele de mai sus, ai grija la posibilele semne ale bolii. Daca crezi ca te-ai imbolnavit, anunta imediat persoanele competente si personalul locului de cazare. Cu cat esti izolat si testat mai repede, cu atat este mai bine pentru toata lumea.