Descoperă 4 suplimente eficiente pentru combaterea oboselii

A fi obosit tot timpul îți poate afecta activitatea zilnică și te poate face mai puțin productiv. Așadar, calitatea antrenamentelor tale te determină să cauți suplimente care să te ajute în acest sens.

Când vine vorba de suplimente alimentare, există multe pe piață. Într-adevăr, utilizarea lor depinde de ceea ce are nevoie corpul tău pentru a funcționa mai bine.

Totuși, care sunt implicați în lupta împotriva oboselii? Descoperiți în cele ce urmează o listă de 4 suplimente care vă vor oferi un răspuns clar la această întrebare.

1. Magneziul: un mineral excepțional de întărire a mușchilor

Magneziul este un mineral care joacă un rol important în multe funcții la nivel celular. În special, cele care sunt legate de acțiunea centrilor nervoși și a mușchilor.

Într-adevăr, magneziul este responsabil pentru:

  • energia pe care o primim din alimente,
  • optimizarea digestiei,
  • și absorbția nutrienților .

Cu toate acestea, joacă și un rol în conducerea și asimilarea oxigenului către mușchi. Acest lucru este crucial în timpul exercițiilor fizice, în special în timpul exercițiilor aerobice.

Oboseala cauzata de deficitul de magneziu poate fi, insa, combatuta prin suplimentarea cu acest mineral. Acest lucru va duce la o creștere rapidă a forței și a performanței.

2. Creatina: o recapitulare de energie și rezistență împotriva oboselii

Creatina este o componentă indispensabilă a suplimentelor deoarece are capacitatea de a crește energia și de a îmbunătăți rezistența și forța. Cu toate acestea, este mai eficient în cazul nevoilor variate de energie. Prin urmare, este eficient în combaterea oboselii.

Studiata de mult timp, rezultatele sale au aratat ca este eficienta in furnizarea de energie muschilor. Și, pe măsură ce mușchii câștigă putere, acesta permite corpului să-și mențină postura.

Cu toate acestea, ești ferit de tot felul de oboseală pe care corpul tău le poate experimenta. Acestea fiind spuse, creatina este derivată în întregime din alimente de origine animală și poate fi folosită de vegetarieni ca supliment.

3. Ceaiul verde: un supliment excepțional pentru lupta împotriva oboselii

Ceaiul verde este un alt supliment folosit adesea pentru combaterea oboselii. De fapt, a fost folosit în aproape toate culturile din lume de foarte mult timp.

Într-adevăr, frunzele din care este produs ceaiul verde au multe proprietăți. Și, dintre acestea, studiile au arătat că efectele aminoacidului numit și L-teanină sunt cele mai concentrate.

În plus, autoritățile medicale au demonstrat că L-teanina este benefică pentru funcționarea creierului și metabolismul. Cu toate acestea, L-teanina are, de asemenea, un efect antioxidant puternic și joacă un rol major în achiziția de energie.

4. Coenzima Q10: un excelent producător de energie împotriva oboselii

CoQ10 sau Coenzima Q10 este un factor crucial în producerea de energie celulară. Este, de asemenea, un antioxidant puternic. Se găsește de fapt în aproape fiecare celulă. Cu toate acestea, cea mai mare și cea mai concentrată porțiune se găsește în creier, inimă și rinichi.

În schimb, coenzima Q10 este secretată de corpul tău și scade odată cu vârsta. Acesta este motivul pentru care este necesară suplimentarea.

La fel, lipsa CoQ10 poate limita capacitatea celulelor, ceea ce poate duce la oboseală permanentă. Cu toate acestea, Coenzima Q10 este un supliment care devine din ce în ce mai util odată cu vârsta.