De unde sa te informezi cu privire la produsele cosmetice

Cunoscand toate detaliile posibile despre produsele cosmetice, fie ca vorbim despre produse de ingrijire, fie ca vorbim despre machiaje, poti avea o vedere de ansamblu mai buna asupra produselor pe care le cumperi, ca si asupra efectului pe termen lung pe care acestea le pot avea asupra pielii tale. Cu atat mai mult acesta este un aspect extrem de important daca ai o piele sensibila sau te confrunzi cu anumite afectiuni ale pielii.

Acest mini ghid de astazi te va ajuta sa-ti construiesti o educatie in ceea ce priveste produsele adecvate personalitatii si corpului tau. Iata unde poti gasi informatii pretioase si cum sa descifrezi ce indica acestea.

 

1. De pe site-urile de specialitate

Exista in prezent numeroase site-uri de specialitate care detin o lista cu produse sau cu filtre ajutatoare, prin intermediul carora poti gasi toate informatiile despre produsele cosmetice care te intereseaza. Dintre aceste site-uri fac parte CosDNA, Skincarisma, etc.

Aceste site-uri iti indica incusiv ce face fiecare ingredient in parte si cat de nociv sau potrivit este pentru pielea ta.

 

2. De pe forumuri si grupuri de Facebook

Iti poti lua informatiile necesare atat de la o serie de influenceri care-si aloca din timpul personal pentru a-si educa urmaritorii, cat si din grupurile special concepute pentru acest lucru. In astfel de grupuri vei gasi o serie vasta de persoane cu experienta, care te pot sfatui cu privire la produse, actiunea lor si potentiala influenta asupra corpului, cat si sa te indrume catre cele mai bune achizitii.

 

3. De la medic

Medicul dermatolog te poate ajuta fara nicio indoiala sa-ti stabilesti o rutina potrivita, cat si procedurile la care sa apelezi, in functie de nevoile pielii tale. In functie de afectiunile care-ti dau batai de cap, recomandarea personalizata a medicului te va ajuta sa nu dai bani pe produse si proceduri care-ti pot agrava conditia, ajutandu-te in acelasi timp sa nu faci o risipa de bani. Sfatul medicului este mai presus de toate cel mai important aspect, cat si cea mai pretioasa sursa de indrumare si informare.