Exista o idee ca persoanele care au mai multi parteneri sexuali de-a lungul vietii lor sunt promiscue. Si acest concept serveste pentru a-i judeca pe altii pentru ceea ce fac cu corpurile lor. Diferenta dintre promiscuitate si gustul simplu pentru sex este ca prima este caracterizata de un comportament compulsiv care nu face diferenta atunci cand alegem partenerul pentru sex.
Dar ceea ce ne motiveaza cu adevarat sa cautam mai mult de o persoana pentru a impartasi intimitatea? Stiinta are un raspuns:
Promiscuitatea este popular asociata cu afectiuni mentale, cum ar fi psihoza, tulburarea disociativa de identitate si chiar personalitati antisociale, cu toate ca nu exista dovezi stiintifice in acest sens, explica un profesor de la Universitatea din Palo Alto, California, Stephen A. Diamond.
Potrivit expertului, unii oameni au tendinta de a umple cu sex posibile afectiuni emotionale, cum ar fi furie sau tristete, lacune care pot proveni din situatii, cum ar fi respingerea de familie sau de singuratate. In acest fel, ei implinesc un model repetitiv in care cauta iubirea, umplu golul cu sexul si apoi resping oamenii.
Acest lucru nu inseamna ca toate promiscuitatea vine de la probleme emotionale, uneori, doresc doar sa joace o dorinta sexuala pentru interactiunea cu cineva. Oamenii cauta interactiunea cu alti oameni pentru a intelege existenta noastra si, astfel, pentru a ne pastra ca specie.
O persoana promiscua incearca sa depaseasca moralitatea prin comportamentul sau si in acest proces, cauta oameni care doresc sa faca acelasi lucru. Astfel, el obtine un sentiment de apartenenta si un loc intr-o societate care parea sa-l respinga, explica dr. Diamond.
Psihologul explica faptul ca, desi promiscuitatea este prost vazuta, daca cineva gaseste fericire in ea, este recomandabil sa continue cu acest stil de viata. Dar, daca acest lucru va lasa doar voci existentiale sau negative, trebuie sa mergeti la un psiholog pentru a gasi o solutie.