De ce trebuie sa zambesti pentru o stare de sanatate mai buna

Cu toții am auzit expresia „râsul este cel mai bun medicament”. Ori de câte ori vă simțiți în jos, vă simțiți rău sau obosit, auziți adesea pe cineva care vă spune să vă bucurați și să zâmbiți. Ei susțin că zâmbetul vă poate ajuta să vă ridicați starea de spirit și să vă ușurați problemele sau, cel puțin, să vă ușurați bagajul emoțional.

Dar știați că zâmbetul vă poate ajuta să vă sporiți sănătatea, potrivit experților în sănătate? Studiile arată că actul de a zâmbi ajută la scăderea nivelului de stres, crește sistemul imunitar și chiar îți prelungește viața. Să vedem cum ne putem face să zâmbim mai mult pentru a profita de aceste beneficii pentru sănătate.

AVANTAJELE ZÂMBETULUI

Potrivit neurologului IGEA Brain and Spine, Dr. Isha Gupta, zâmbetul poate trimite o reacție chimică către creier, determinându-l să elibereze hormoni fericiți specifici, cum ar fi dopamina și serotonina. Dopamina vă ajută să vă creșteți fericirea, în timp ce serotonina vă ajută să luptați împotriva cortizolului pentru a vă reduce stresul.

În afară de aceasta, dați celulei ucigașului natural (NK) un impuls ori de câte ori zâmbiți, care luptă împotriva virușilor și cancerului. Iată cum poți exersa zâmbetul chiar și atunci când lucrurile devin dificile.

ZÂMBEȘTE ÎN CONTINUARE PENTRU A-ȚI PĂCĂLI CREIERUL

Acest lucru poate părea un lucru dificil de făcut, mai ales dacă vă simțiți singur, mâhnit sau deprimat, dar Grossman vă îndeamnă să continuați să zâmbiți. Vă puteți menține mușchii zvâcniți într-o mișcare ascendentă în timp ce zâmbiți sau rânjiți. Mișcarea mușchilor îți trimite creierului un tipar că ești fericit, indiferent dacă ești cu adevărat fericit sau nu.

Chiar și un zâmbet fals sau forțat poate ajuta la scăderea stresului și a ritmului cardiac. Un studiu separat realizat la Universitatea din Cardiff din Țara Galilor a constatat, de asemenea, că persoanele care optează să nu se încrunte sunt mai fericite decât cele care se încruntă frecvent.

Dacă poți să faci un act de zâmbet, Grossman te încurajează să practici asta, chiar dacă este forțat sau fals, până când a devenit un obicei. Dacă nu, vă puteți scufunda în scene comice, cărți sau orice material ușor pentru a vă stimula punctele moi și a vă face să zâmbiți mai des, oricand puteti aveti zile libere mai bune.

FACE DIN SMILING O RUTINĂ DE DIMINEAȚĂ

Acum, că ați însușit actul de a zâmbi, următorul pas este să îl încorporați în viața dvs. de zi cu zi. Potrivit antrenorului de meditație din Florida, Jaime Pfeffer, zâmbetul nu numai că vă îmbunătățește sănătatea, ci vă ajută să vă schimbați perspectiva în ceva pozitiv.

Împărtășește modul în care ea și soțul ei petrec 60 de secunde să zâmbească în fiecare zi pentru a-și supraîncărca starea de spirit. A devenit parte a rutinei lor împreună cu meditația. Dacă se întâmplă să aibă o zi proastă, de obicei zâmbesc pentru a-și schimba starea de spirit rapid.

Le vor dura doar 10-15 secunde pentru a se înconjura de vibrații pozitive. De asemenea, își direcționează zâmbetele către clienții ei, mai ales atunci când au de-a face cu o muncă obositoare sau dacă au o zi lungă. Ea le amintește să zâmbească din când în când pentru a-și ridica starea de spirit. Unul dintre clienții ei spune că zâmbetul ei a infectat-o ​​și că a ajutat-o ​​să rămână optimistă atunci când își face apelurile de vânzări.

ZÂMBETUL ESTE, DE ASEMENEA, CONTAGIOS

Zâmbetul în fiecare zi nu numai că îți afectează sănătatea și bunăstarea, dar ajută și oamenii din jur. Potrivit dr. Eva Ritzo, neuronii noștri oglindă reacționează la împrejurimile noastre, mai ales dacă vedem unele acțiuni precum zâmbetul sau căscatul.

Acest lucru face ca neuronii noștri oglindă să trimită semnale în creierul nostru pentru a imita acțiunea menționată, determinându-ne să zâmbim sau să râdem când cineva face actul. În afară de mimarea actului, neuronii oglindă pot transmite sentimentul și comportamentul unei alte persoane. Ajungem să ne simțim empatici sau veseli ori de câte ori zâmbim sau râdem.