De ce trebuie sa calatoresti cat mai curand posibil

Imaginați-vă că ascultăm valurile în timp ce sărută malul, soarele care strălucește puternic, oferindu-ne un bronz bun și o masă perfectă pentru a experimenta o nouă cultură. Imaginați-vă că sunteți acolo și că experimentăm ce lume minunată avem. Simțiți acest fel de bucurie în timp ce avionul decolează și aterizează într-un loc străin. Nu ar fi frumos?

Oamenii călătoresc mai mult din cauza sentimentului pe care îl au atunci când o fac. Conform sondajelor recente, generația tânără călătorește mai mult  decât cele anterioare. Ne-am putea întreba de ce prețuiesc mai mult călătoriile decât să se stabilească. Ei bine, iată principalele motive pentru care călătoriile sunt de fapt bune pentru noi.

Călătoria înseamnă a trebui să explorezi o mulțime de locuri. Faceți drumeții în Machu Picchu, surfing cu valurile pe plaja Bondi sau scufundări cu rechini în Bahamas. Indiferent în ce țară decidem să călătorim, există prea multe lucruri de făcut și locuri de explorat.

Pe lângă faptul că obținem satisfacția de a face fotografii scenice în timpul călătoriilor, creierul nostru culege și unele beneficii din asta. Creierul nostru este gata să simtă emoție care îi face pe oameni fericiți. Emoția de a merge într-o aventură pare să satisfacă perfect această poftă. Această emoție și satisfacție este motivul pentru care oamenii devin atât de atașați de ea. Se pare că nu se satură de călătorii, chiar și după o singură experiență.

ÎNVAȚĂ LIMBI NOI

Ce modalitate mai bună de a învăța despre limba locului decât călătoria? Când mergem în locuri străine, bariera lingvistică ne poate împiedica într-adevăr să comunicăm corect. Ar fi dificil dacă nu putem vorbi cu localnicii în limba lor maternă, deoarece ei cunosc locul mai mult decât noi.

Turiștii care vizitează țări care nu vorbesc cu adevărat engleza, decid să înțeleagă elementele de bază ale limbii. La sfârșitul călătoriei, vom folosi expresii precum mulțumesc, bună zi și cât de mult. Acestea pot fi cuvinte simple, dar nu le vom putea învăța decât dacă este singura opțiune pe care o avem.

CĂLĂTORIILE REDUC RISCUL DE DEPRESIE

Problemele de sănătate mintală, cum ar fi depresia, sunt o problemă de societate pe care trebuie să o abordăm mai mult. Unii oameni care suferă de aceasta fie sunt sfătuiți să caute ajutor profesional, fie să ia medicamente antidepresive. Pentru cei care nu se simt confortabil să facă cele două lucruri, ar trebui să încerce să călătorească.

Studiile arată că femeile care călătoresc de cel puțin două ori pe an au șanse mai mici de depresie în comparație cu cele care nu o fac. Ieșirea în lume și experimentarea lucrurilor noi poate face persoana fericită și mulțumită de propria viață. Acesta este motivul pentru care călătorii pe care îi vedem zilnic tind să fie mai fericiți decât cei care stau blocați la birou pe tot parcursul anului.