De ce sa-ti vaccinezi animalele

 

Vaccinarea devine pe zi ce trece un subiect tot mai tabu, mai ales in randul oamenilor. Desi este o practica ce dateaza din toate timpurile, inca exista o serie de discutii si temeri in ceea ce priveste acest subiect. Vaccinarea ramane insa o forma de preventie si de grija fata de sanatate, de aparitia unor boli, atat pentru fiecare individ in parte cat si pentru ceilalti din jur. Iar odata ce ai devenit parintele adoptiv al unui animal, fie el un animal oarecare, si cu atat mai mult unul de rasa, vaccinarea devine unul dintre lucrurile importante pe care nu ar trebui sa le omiti. Iata asadar de ce e importanta vaccinarea animalelor si ce beneficii iti ofera.

 

Importanta vaccinarii animalelor si beneficiile acesteia

 

1. Creste durata de viata a animalului

Prin vaccinare, la fel ca si la om, imunitatea animalelor este intarita, ceea ce inseamna ca corpul si organismul animalelor va rezista mai bine la unele schimbari si va fi ferit de o serie de afectiuni. In consecinta, vaccinarea duce la cresterea mediei de viata a animalutului si prevenirea unor boli, respectiv complicatii.

 

2. Previne aparitia unor boli

Daca animalul tau cel nou are contact cu alte animale nevaccinate sau straine, sansele ca acesta sa ia o anumita afectiune sunt foarte ridicate, inclusiv posibilitatea de agravare a acestor afectiuni si pana la deces. Vaccinandu-l corespunzator poti preveni ca acest lucru sa se intample, avand grija ca animalul tau sa ramana sanatos si plin de viata. Deseori animalele ascund faptul ca au o problema si nu pot comunica in mod direct cu proprietarii, iar bolile pot fi diverse si le pot lua inclusiv atunci cand le scoti afara, de la contactul cu iarba, un copac, o hartie.

 

3. Previne transmiterea unor boli ereditare la om

O serie de animale se nasc cu anumite afectiuni relativ banale dar care, se pot transmite la om, ducand la boli grave. Astanu inseamna ca ar trebui sa renunti la animal sau sa eviti la ideea de a adopta unui, ci ar trebui sa-l faccinezi conform indicatiilor medicului, pentru a preveni ca afectiunile interne sa va faca rau amandurora.