De ce sa renunti chiar de azi la utilizarea betisoarelor de urechi

In zilele noastre regasim pe rafturile supermarketelor toate accesoriile si articolele de care avem nevoie atat pentru ingrijirea personala, cat si pentru cea profesionala. Astfel, din viata noastra de zi cu zi nu ne lipsesc articolele de ingrijire specifice pentru fiecare zona a corpului, precum betisoarele de urechi care, in teorie, faciliteaza igiena urechilor. Totusi, ceea ce putine persoane cunosc e ca s-a descoperit ca din punct de vedere medical betisoarele de urechi pot avea un efect nociv si pot fi chiar periculoase.

 

Utilizarea betisoarelor de urechi poate avea efect contrar igienei auriculare. In locul curaterii urechilor de ceara exista un risc extrem de mare sa se favorizeze strangerea si impingerea dopului de ceara la interior, lucru ce poate afecta auzul si care poate duce la disconfort in prima faza si ulterior la aparitia unor probleme de sanatate. Astfel, specialistii recomanda cu precadere evitarea acestor betisoare pentru curatarea urechilor.

In schimb, drept alternativa, pot fi utilizate spray-urile oculare care au capacitatea de a dizolva impuritatile si ceara si care ulterior pot fi eliminate prin utilizarea unui prosop de unica folosinta.

Chiar daca ai descoperit astazi ca betisoarele de urechi pot fi periculoase, asta nu inseamna ca trebuie sa le arunci. Le poti utiliza in alte scopuri pentru igiena personala sau pentru cea a locuintei.