De ce sa apelezi la transportul in comun

 

Foarte multe persoane isi doresc tot mai mult in aceasta perioada, in care masina este esentiala pentru a-si desfasura cu usurinta foarte multe dintre atributiile si activitatile zilnice, sa-si achizitioneze propria masina. Unii reusesc cu succes sa faca acest lucru, altii sunt nevoiti sa apeleze pentru un imprumut la prieteni sau rude, in timp ce altii se resemneaza apeland la transportul in comun.

Cu toate astea, desi automobilul personal vine cu foarte multe avantaje, acelasi lucru l-am putea spune si despre mijloacele de transport in comun. Desi avantajele transportului in comun sunt mai greu de sesizat de multe ori, ele exista si pot veni cu un beneficiu suplimentar in viata noastra.

 

Care sunt avantajele transportului in comun

 

1. Organizarea

Chiar daca pentru multi este foarte frustranta ideea ca vor trebui sa astepte in statii, sa-si menajeze programul dupa un anumit flux orar sau ca vor fi nevoiti sa imparta mediul respirat din mijloacele de transport in comun cu alti straini, toate aceste lucruri te vor ajuta sa te integrezi mai usor in societate, sa inveti sa-I respecti pe ceilalti din jur si, tototata, te vor invata cum sa fie o persoana mai organizata. Vei invata in acest mod cat de improtant e sa te pregatesti din timp, sa ai si sa lucrezi conform unui program bine stabilit si cum sa fii eficient intr-un timp limitat.

 

2. Grija fata de mediul inconjurator

Chiar daca nu esti un activist de mediu, grija fata de mediul inconjurator ne poate face tuturor un bine. Astfel, nu trebuie sa mai contribui in mod constient si voit la poluarea atmosferei si la cresterea efectelor negative date de poluare.

 

3. Costurile accesibile

Apeland la transportul in comun poti sa-ti reduci cheltuielile in mod semnificativ si sa investesti ulterior in alte prioritati. Economisesti mult mai mult fata de costurile pe care ar fi trebuit sa le aloci unui autovehicul personal. In plus, nu mai cade in grija ta nici problemele cu mentenanta.

 

4. Iti lucrezi forma fizica

Pana la statiile transportului in comun si in directia catre multe alte destinatii, vei avea perioade in care va trebui sa depui un efort minim suplimentar, ceea ce-ti va lucra corpul si ti-l va tonifia, mentinandu-ti sanatatea.