De ce refuza unii barbatii un bebelus?

  • Miercuri, 25 Decembrie 2019
  • Familie

El nu vrea copii!

Intre un barbat si o femeie care se iubesc vine o zi in care se pune problema unor planuri in doi, cum ar fi bebelusui pe care I-ar putea avea impreuna. Insa barbatii sunt ingroziti numai la ideea venirii pe iume a unui copil.

Un barbat si un cosulet de nou-nascut, ce poate ii mai induiosator? Insa mai incet, astfel riscam sa devina o obsesie. Mai cunoastem Si femei care amana sa devina mame, fie ca au de facut o calatorie in Japonia, fie pentru ca nu s-au realizat inca pe plan profesional. In general, femeia este cea care simte prima nevoia venirii unui copil, mai ales cand se apropie de varsta de 40 de ani. Iar unele si-I doresc atat de mult incat devin deosebit de insistente, speriindu-I pe bietul barbat, care nu este inca pregatit pentru episodul scutece si biberoane. Iar el are o groaza de motive. In continuare, puteli citi lista obstacolelor in calea paternitaiii, din perspectiva masculina:

  1. Considera ca sunt prea tineri, chiar si atunci cand nu mai sunt tineri.
  2. Le este teama de viitor, de somaj, de poluare, de puii de gaina ingrasati cu
  3. Au o viziune foarte bine „inchegata” a viitorului: un copil trebuie programat dupa ce ai un post bun, o sotie si o casa aranjata.

Ideea paternitatii vine destul de tarziu in viata unui barbat. Sau niciodata. Cum sa distingem ace! „nu” hotarat, fara drept de ape!, de un „nu” mai bland, care s-ar putea transforma in „da”? Si cum sa-i schimbam parerea unui barbat -atunci cand este posibil – fara sa-I supunem la presiuni, ci incercand sa citim printre randuri?

Cum apare in conversatie cuvantul „copil”?

Nu intotdeauna intr-un mod abii din parlea noastra, a femeilor, obiecteaza barbatii. Cele doua enunturi „mi-ar place sa am un copil cu tine” si „mi-ar place sa am un copil” nu ii ofera barbatului acelasi mesaj. In primul caz, el se simte iubit spre diferenta de al doilea in care se simte perceput ca un mascul de monta. In ceea ce ne priveste pe noi, ferneile, ne punem adesea aceasta inirebare chiar de la inceputul unei legaturi, tocrnai pentru ca aceasta sa devina durabila. Pentru barbati, lucrurile se petrec in mod diferit: mai intai, trebuie sa se instaleze comod intr-un cuibusor caidut, sa vada daca se potriveste cu persoana aleasa si abia apol intervine in discutie un eventual copil. Ce diferenta!

De ce refuza barbatii un bebelus?

Sa admitern ca i s-a respectat in totaiitate pianui. A lost lasal sa se instaleze comod in casuta Iui, ii merge bine pe toate planurile si, in plus, si-a gasit in tine femeia vial: sale. Chiar si in acest caz, fiind indepiinite toate conditille, barbatui Lot mai poate lace mulre respingand ideea paternitatii din anumile ratiuni deosebit de real:sit.. si serioase (in viziunea lor), insa reversibile.