De ce nu vor barbatii relatii cand au 20 de ani?

De ce nu vor barbatii relatii cand au 20 de ani? De ce nu vor barbatii relatii cand au 20 de ani?

 Cunoasteti povestea: el indisponibil emotional, ea vrea o relatie? In ultima vreme am tot auzit povesti de genul asta, parca scrise toate pe aceeasi formula: s-au cunoscut, au stat cateva luni si apoi au realizat ca nu-si doresc aceleasi lucruri. Ea ar fi vrut o relatie monogama, iar el s-a trezit nepregatit pentru ceva serios. Curioasa din fire i-am luat pe ei la intrebari: De ce, daca intalnesti o fata care-ti place, fugi de relatie?

Si iata ce am aflat de la eses.ro: Unii dintre ei chiar nu sunt interesati de relatii de lunga durata, altii avusesera o relatie cu ”iubirea vietii lor”, care se incheiase (clasic) destul de brutal si acum erau in perioada de doliu, dar mare parte, desi se atasau de fetele cu care erau impreuna de ceva vreme, erau distrasi si preocupati de alte activitati.

Apoi mi-am amintit de mine cum eram inainte de 25 de ani. Incercam sa-mi dau seama cine sunt, incotro ma indrept si ce cariera sa aleg? Iar daca la femei societatea pune o presiune relativ usoara pe ideea de a ”se realiza”, la barbati e mai dificil. Pana se aseaza la casa lor, ei cauta sa traiasca multe experiente, sa-si construiasca o cariera si sa devina stabili financiar, dar si emotional.

Deci, de ce nu vor tipii de 20 de ani sa se aseze intr-o relatie serioasa?

Nu vreau sa arat cu degetul, dar la varsta asta barbatii sunt mult mai imaturi, mai putin evoluati afectiv decat femeile. Au tendinta sa fie indisponibili emotional din doua motive: fie au avut o relatie care i-a marcat, fie pur si simplu nu sunt focusati pe acest aspect. Varsta aceasta e o perioada de tranzitie cand apar schimbarile si devin responsabili, se muta cu chirie, poate in alt oras, schimba jobul sau vor o cariera de succes. Sunt multi factori care ii pot influenta si le pot distrage atentia de la implicarea emotionala intr-o relatie serioasa. Multi nu stiu ce vor de la ziua de maine, dar de la o relatie pe termen lung?

O relatie presupune atentie, implicare si timp, pe cand in perioada aceasta multi cauta distractia cu baietii, experientele noi si sa-si termine studiile, sa inceapa o cariera. Barbatii, avand o gandire mai logica si mai analitica decat femeile, sunt constienti ca acum este perioada in care pot investi timpul si resursele in ei insisi. Mai stiu ca vine si momentul cand vor petrece cu iubita lor, satui de noptile pierdute si ”baieteala”, moment cand se pot dedica in totalitate familiei.

Cum sexul fara obligatii a devenit un stil de viata si ei nu sunt presati de un ceas biologic, se pot bucura de experiente incitante destul de des si pot explora curiozitatile alaturi de femei disponibile pentru astfel de povesti. De ce ar vrea sa aiba o relatie monogama cand sunt atatea de gustat? Plus ca spun mereu ca dupa ce ”le-au incercat pe toate” se pot aseza langa cineva fara sa mai fie distrasi de alte ispite.

Ce e de facut daca te indragostesti de genul asta de om? Din pacate, dupa toate discutiile avute cu ei nu am o concluzie cu happy end. Daca nu sunt in punctul in care sa-si doreasca ceva serios, foarte rar se intampla sa vina dragostea si sa le ia mintile. Asa ca, dragilor, daca l-ati intalnit pe ”barbatul vietii”, insa el este preocupat cu altele si nu s-au sincronizat dorintele si planetele, oricat este de greu, aveti nevoie sa mergeti mai departe. Separat.