De ce murele pot fi o sursa incredibila de nutritie

Natura ne-a dăruit cu multe produse proaspete. Printre acestea, fructele și legumele crude sunt deosebit de benefice pentru funcționarea corectă a corpului nostru, deoarece sunt pline de nutriție sub formă de vitamine, minerale, carbohidrați și alte componente. Sunt, de asemenea, surse excelente de fibre alimentare, care ajută la sănătatea intestinului.

Dintre fructe, fructele de pădure sunt considerate a fi cea mai sănătoasă opțiune. Există o varietate de fructe de pădure oferite de natură - afine, zmeură, căpșuni, afine, merișoare și mure, pentru a numi câteva. Dintre toate fructele de pădure, murele sunt considerate a fi „boi vedete”, deoarece sunt o mare putere de nutrienți care pot îmbunătăți funcția corporală la un nivel mult mai ridicat.

Acest articol va arunca lumină asupra beneficiilor pentru sănătate asociate cu murele, așa că haideți să aflăm mai multe despre ele.

Originară din Europa, murele sunt un deliciu de vară și un plus aromat în farfurie. Crescut dintr-un tufiș spinos numit mărăciniș, acest fruct moale și suculent are o textură luxuriantă și un gust dulce și acid, cu nuanțe de pământ.

Aceste mici bombe de aromă sunt o sursă relativ mare de fier și vitamina C și sunt pline cu alți nutrienți. Pot fi savurate proaspete sau congelate.

Murele sunt pline de valoare nutritivă și pot ajuta la combaterea mai multor boli. Unele dintre beneficiile lor sunt enumerate mai jos:

Murele conțin fibre solubile și insolubile. Fibrele ajută la creșterea sației și controlează colesterolul.

Este esențial pentru menținerea sănătății intestinale și face asta hrănind bacteriile prietenoase din intestin. De asemenea, fructul reglează nivelul zahărului din sânge și al insulinei din organism și ajută la pierderea în greutate.

Murele au o cantitate considerabilă de antocianine, care este unul dintre antioxidanții critici de care are nevoie organismul. Antocianina ajută la combaterea problemelor asociate cu radicalii liberi, care dăunează celulelor, accelerează procesul de îmbătrânire și creează cancer și boli de inimă.

Murele sunt o sursă excelentă de vitamina C, care este esențială pentru imunitate și sănătatea pielii. Vitaminele K și A prezente în acest fruct ajută la vindecarea corectă a rănilor și la infecții, la combaterea bolilor.